Domenico Tedesco yeni altın neslini oluşturacak

Kemal

New member
Ev
Spor Dalları
Diş hekiminde ilham kaynağı: Domenico Tedesco yeni altın neslini oluşturmalı

Tedesco, Belçika milli futbol takımını henüz 37 yaşında devraldı. Salı günü Köln’de Almanya ile Belçikalılarla buluşacak.

Belçika ile ilk uluslararası maçlarında eğleniyorlar: teknik direktör Domenico Tedesco ve Hertha’dan Dodi Lukebakio.Peter De Voecht/Imago

Aralık ayının başında, Domenico Tedesco dişçisinin bekleme odasında oturmuş futbol dünyasında olup bitenleri takip ederek zaman geçiriyordu. Roberto Martínez’in Belçika milli takımından emekli olduğunu okuduğunda, bir aydınlanma yaşadı. Bir röportajda “Doğrudan bir arkadaşıma bir ekran görüntüsü gönderdim ve şöyle yazdım: Vay canına, bu harika bir iş olurdu. İyi takım, iyi oyuncular,” diyor: “Ama o anda bunun sonunda geleceğini düşünmemiştim. Bu.”

37 yaşındaki, kendisinin zorlamadığını garanti ediyor. Bir danışman ona yaklaştı, bir başvuru sürecinden geçti ve 8 Şubat’ta 2018 Dünya Kupası üçüncüsü teknik direktörü olarak tanıtıldı. Ve böylece en iyi takımın şu anda en genç milli koçu. Ama bunu biliyor. Erzgebirge Aue’de 31 yaşında en genç ikinci lig koçuydu, birkaç ay sonra Schalke’de kulüp tarihinin en genç koçuydu. “Bu açıdan bakıldığında, yeni bir şey değil” diyor gülerek: “Ama prensipte kulağa o kadar da kötü gelmiyor.”

Domenico Tedesco, Almanya ile düelloyu dört gözle bekliyor

Kulağa da fena gelmiyor: EM 2024 Almanya’da yapılacak. Ve ikinci uluslararası maçı Salı günü (20.45, RTL) Köln’de. “Büyük potansiyele ve harika oyunculara sahip” bir takıma karşı önceden ayarlanmış bu testi dört gözle beklediğini garanti ediyor.

Kararında euro beklentisi “oldukça ikincil” bir rol oynadı. “Dediğim gibi değil: Almanya’da yaklaşan bir Avrupa Şampiyonası var, bu yüzden bir yerlerde milli teknik direktör olabileceğimi görmem gerekiyor,” diyor: “Hiç de değil. Gitmek.” Avusturya Teknik Direktörü Ralf Rangnick ile İsveç, Estonya ve Azerbaycan elemelerde rakip olurken, Cuma günü İsveç’te alınan 3-0’lık galibiyetle start umut vericiydi.

Tedesco, milli teknik direktör olmanın hayattaki temel planının bir parçası olmadığını açıklıyor. Ve Almanya’da veya anavatanı İtalya’da milli bir teknik direktör olmayı dört gözle beklemiyor: “Her zaman mevcut bakış açısından doğru olanı yapmakla ilgili.”

Görünüşe göre Eylül ayında Leipzig’den ayrıldığından beri kulüpten aldığı bir veya diğer talepte bu duygudan yoksundu. Adı Hoffenheim ya da Nice’de geçmişti. Sadece Belçika’da yakaladı. “İlk saniyeden itibaren yerine oturdu” diyor. “Sıfırlama düğmesine basabilmek ve aynı zamanda planlandığı gibi gitmeyen bir Dünya Kupası’ndan sonra böyle bir futbol ülkesinde birkaç şeyi değiştirebilmek çekiciydi.”

Koşulların iyi olduğunu düşünüyor. Altı yıl sonra popüler Martínez’i takip etmek de nankör değil. “Bunu oldukça olumlu görüyorum” diyor: “Mükemmel işler yapıldı ve temeller çok iyi. Kulüp futbolunda genellikle tam tersi bir durumla karşılaşıyorsunuz, belki bir yıl önce orada iki koç vardı. İnanın bana: Bu daha kolay değil. herhangi biri.”

Ancak “altın nesil” konusunun “zor” olduğunu kabul ediyor. Yıllarca herkes bu takımı övdü. Katar’daki Dünya Kupası ön eleme turunun ardından birçok kişi bunun yıllarca şampiyonluk için son şans olduğunu söyledi. Çünkü “altın nesil” çok yaşlı. Tedesco, “Oyuncular bunun kendilerini etkilemeyeceğinden emin oldular. Ancak bu tür konularda çoğu zaman olduğu gibi, bu muhtemelen dörtte üç oranında bir gerçektir” diyor. “Bunu tekrar tekrar duyarsanız, sonunda buna inanacaksınız. Ama takımda ‘Artık her şey bitti’ diyen birini bulamazsınız. Ama tam tersi. Herkes çok motive.”

Kevin De Bruyne İsveç’e karşı kaptandı

Sadece Eden Hazard (32), stoper Toby Alderweireld (34) ve yedek kaleci Simon Mignolet (35) istifa etti. İsveç’teki kaptan Kevin De Bruyne’di (31). Tedesco, ilk aday gösterildiğinde eski Dortmunder Axel Witsel (34) olmadan yaptı. Prensip olarak, EM açısından bile yaş bir rol oynamaz. “Bir milli takımda önemli olan her zaman statükodur” diyor.

Bundesliga Koen Casteels (30), Sebastiaan Bornauw (24, her ikisi de VfL Wolfsburg), Thomas Meunier (31, Borussia Dortmund) ve Dodi Lukebakio’dan (25, Hertha) Belçika’da temel olarak birçok yetenekli genç oyuncu olduğunu vurguluyor. BSC) adayları. Lukebakio, Romelu Lukaku’nun İsveç’te yaptığı hat-trick’te hazırlayıcı olarak iki kez parladı ve ardından milli koçunu övdü: “Bana güvendi ve dışarı çıkıp eğlenmemi söyledi.” Tedesco ve Belçikalılar buna sahipti.