Dönüşen Lennard Kämna, Giro d’Italia projesine iyimserlikle başlıyor

Kemal

New member
Ev
Spor Dalları
Dönüşen Lennard Kämna, Giro d’Italia projesine iyimserlikle başlıyor

Tur ve Giro’da yüksek dağ etaplarını şimdiden kazandı, şimdi Kämna büyük bir turun genel sıralamasında zirveye çıkmak istiyor.

Zamana karşı yarış uzmanı Lennard Kämna, Giro d’Italia’nın genel sıralamasında şansının yüksek olduğunu düşünüyor.Dirk Waem/Belga/dpa

Ağırlık alt sınırda, şekil üst seviyede ve beklenti çok büyük: Lennard Kämna, büyük Giro d’Italia projesi için hazır. Fischerhude’den yetenekli binici, Cumartesi günü başlayacak olan 106. İtalya Turu’nda bir Büyük Tur’da ilk kez ilk on içinde bitirmek istiyor. Yoksa içinde çok daha fazlası mı var? Belki de pembe mayo? Kämna, Fossacesia Marina’daki starttan önce verdiği bir röportajda, “Eğer bir şansım olursa ve bir yerde işe yararsa, o zaman kesinlikle ama bu benim beklentim değil,” dedi.

Lennard Kämna bu sezon bir dönüşüm geçirdi

Tour de France (2020) ve Giro d’Italia’da (2022) yüksek dağ etaplarını kazanan eski genç dünya şampiyonu, kendisini baskı altına almak istemiyor. Ne de olsa, bu sezon bir değişiklik yaptı: etap avcılığından klasman sürücüsüne. Vücudunda ne olduğunu bilmek istiyor. Bora-hansgrohe’den takım patronu Ralph Denk, 26 yaşındaki oyuncunun muazzam potansiyeline inanıyor. Kämna’dan çok memnun olan Bavyeralı sürücü, “Motosiklet üzerinde özgür bir ruha sahip. Çok iyi gidiyor. Çok odaklanmış durumda.”

Geçmişte her zaman böyle değildi. Kämna, üç yılda iki kez daha uzun bir zihinsel mola vermek zorunda kaldı. “Ara verip birkaç şey düşündüğünüzde, ‘Sporu bırakıyor musunuz?’ Ama aslında değil. Henüz işiniz bitmedi. Bu sporu hiçbir zaman yüzde 100 yapmadınız,” dedi Kämna kısa süre önce NDR üzerine bir belgeselde.

O zamandan beri hayatında bazı ayarlamalar yaptı. Kämna, eski bir artistik patenci olan kız arkadaşı Ria Schwendinger ile birlikte yaşadığı Konstanz Gölü’ndeki Lochau’ya taşındı. Ayrıca bir psikoloğun yardımını da aldı. Şimdi çok daha dengeli görünüyor.

Bu şekilde Kämna, Tenerife ve Sierra Nevada’daki iki yüksek irtifa eğitim kampı da dahil olmak üzere Giro için uzun hazırlık sırasındaki birçok zorluğu da ortadan kaldırdı. “Giro’ya giden yolun biraz tadını çıkarmaya ve bunu bir tür deneyim, iyi bir zaman olarak görmeye çalıştım. Rus Alexander Vlasov ile Bora-hansgrohe takımının kaptanlığını yapan Kämna, “Bunların evde çok fazla bulunmadığınız beş ay olduğunun zaten farkındaydım, ancak eğitim kampındaki zamanı güzelleştirebilirsiniz” diyor. paylaşacak

Bu, bu yıl daha küçük Tirreno-Adriatico ve Tour of the Alps turlarında işe yaradı. Genel klasmanda 1.81 boyunda ve 65 kilonun biraz altında olan Kämna dördüncü ve altıncı sırayı aldı. Ayrıca Alplerde bir dağ etabı kazandı. Genel Giro zaferinin iki büyük favorisi olan Primoz Roglic (Slovenya) veya Remco Evenepoel’e (Belçika) kadar eksik olan ne? Yüzde birkaç, diyor Kämna: “O zaman Roglic veya Evenepoel ile aradaki farkın ne kadar büyük olduğunu göreceğiz. Umarım çok küçüktür ve onunla biraz uğraşıp Giro’da rol oynayabilirim.

“Normalde” Kämna bu yıl Fransa Bisiklet Turu’na başlamıyor

Belki de kendi özel disiplini olan zamana karşı yarışın başındaydı. Üç zaman denemeli zamana karşı mücadelede 70 kilometreden fazla mesafe Alman şampiyonun beğenisine sunuluyor. Ancak Giro, rakımı toplamda 50.000 metreyi aşan dağlarda belirlenecek. “Özellikle geçen hafta, dağlarda çok çok zorlu üç etapla gerçek bir eski usul Giro haftasıydı.”

Geçen yıl Kämna, Giro’dan sonra Tur’a gitti ve burada bir sansasyon yarattı ve sadece bir etap galibiyetini ve sarı mayoyu kaçırdı. Bu yıl tur onun için programda “normalde” yok. Tüm konsantrasyon Giro’da.