Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Dendias’ın ortasında ukde kaldı galiba her gün Türkiye’yle ilgili konuşuyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Diplomasi Forumu (ADF) kapsamında düzenlenen ADF Gençlik Forumu’nda basketbol antrenörü Ergin Ataman ile birlikte gençlerin sorularını yanıtladı.

Spor diplomasisine ait değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, spor, sivil toplum ve sanat üzere alanında faaliyet gösterenlerin kimi vakit diplomatlardan daha tesirli olduğunun altını çizerek “Ben parlamenterken de sporun fazlaca tesirini gördüm. Biz burada (Antalya) turnuvalar düzenledik. Milletlerarası parlamenterlerle bu aktiflikleri düzenledik” dedi.

‘Atak oyununa örnek Çavuşoğlu’nun Dendias’a cevabı’

Çavuşoğlu, Ataman’ın atak oyununa örnek olarak Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’la Ankara’da yaptığı basın toplantısını göstermesi üzerine şunları söylemiş oldu:

“Dendias her gün Türkiye’yle ilgili konuşuyor”

“O basın toplantısından evvel bana gelip (ben tartışma yaratacak bir şey söylemeyeceğim, sizden de birebir şeyi bekliyorum) deyince, geri itmeleri falan basın toplantısında söyleyecektim, onu çizdim. Fakat maalesef basın toplantısında epey agresif oldu. Atina’ya gittik orada bir şey söylemedi basın toplantısında.

çok olumluydu. Ben iki seçenekli hazırlanmıştım olağan ki. daha sonra döndükten daha sonra her gün konuşuyor ancak biz hiç konuşmuyoruz. Ne var ise yüz yüze söyleyelim. Orada ortasında ukde kaldı galiba her gün Türkiye’yle ilgili bir açıklama yapıyor. O savunma da değil hamle da değil.”