Denetleyici makamlar, Hertha BSC’nin kazasını çok uzun süre sakladı

Kemal

New member
Ev
Spor Dalları
Denetleyici makamlar, Hertha BSC’nin kazasını çok uzun süre sakladı

Toplu başarısızlık, Hertha’nın küme düşmesine neden oldu. Bu kahramanlar kazadan sorumludur. Dizi, Bölüm 15: Yürütme Komitesi ve Denetleme Kurulu.

Kay Bernstein’ın Başkan seçilmesiyle Hertha BSC’de önemli bir değişim başladı.Jean-Marc Wiesner/dpa

Sahnede tuhaf bir şey vardı. Sabah 2:50’de (!), iki düzine fotoğrafçı yedi erkek ve bir kadının etrafında itişip kakıştı. Bir grup fotoğrafı gerekliydi. Hertha BSC’nin yeni seçilen yönetim kurulu, Uluslararası Kongre Merkezi’nde (ICC) devasa bir Hertha formasının önüne kuruldu. Dernek tarihinde sekiz saatten fazla süren en uzun genel kurul toplantısında, bitmek bilmeyen tartışmalar, soruşturmalar ve hararetli tartışmaların ardından 14 adaydan sekizi galip geldi.

Mayıs 2012’nin sonundaki örnek, çok sayıda Hertha çalışanının her dört yılda bir yönetim kurulunda gıpta ile bakılan bir pozisyon için başvurduğunu gösteriyor çünkü bu, önemli kararlarda söz hakkı vaat ediyor ve genellikle meslekte ek bir itibar ve Berlin şehrinde tanınırlık getiriyor. . Takım küme düşmesine rağmen bugüne kadar durum böyle kaldı.

Hertha Berlin’de yeterli spor ve futbola özgü yetkinlik yoktu.

Yürütme Kurulu’ndaki çalışmalar gönüllülük esasına dayalıdır. Bu aynı zamanda, tüzüğe göre “derneğin görevlerinin icra komitesi tarafından yerine getirilmesini kontrol eden” eV’nin denetim kurulu için de geçerlidir. Ayrıca, diğer şeylerin yanı sıra, cumhurbaşkanlığı adaylarının ekonomik konularda, personel yönetiminde, spor alanında veya yasal konularda mümkün olduğunca çok yetkinliğe sahip olmaları gerektiğini söylüyor. Teori bu.

Gerçek şu ki, geçmişte – ayrıca Hertha’nın düştüğü son dört yılda – iki önemli organda çok az spor ve futbola özgü yeterlilik vardı. Seçilen Hertha çalışanlarının tamamı, tartışmasız, mesleklerinde iyi iş çıkaran, yerleşik ve tanınmış kişilikler ve Hertha’yı öne çıkarmak istiyor. Ancak, özellikle spor ve aynı zamanda karmaşık mali konularda, zorlu operasyonel işleri ve yönetimin önlemlerini değerlendirip sorgulamaya yönelik temel yeterlilik her zaman orada değildi.

Çok az da olsa olumlu örnekler de vardı. 2008’de, Başkan Werner Gegenbauer, yine gönüllü olarak, 1989’dan 1991’e kadar kaptanlık yapan eski Hertha profesyoneli Dirk Greiser şeklinde, İcra Komitesine sportif konulardan sorumlu bir dış danışman getirdi. Avukat Greiser, becerileriyle yıllarca katkıda bulundu. 2023 komitelerinde siyasi emelleri olan girişimciler, avukatlar, medya yöneticileri ve memurlar bulacaksınız. Bugün bir mali danışman olan eski Hertha profesyoneli Andreas Schmidt ile denetim kurulunda bir futbol uzmanı temsil ediliyor. Başkanı Klaus Brüggemann, spor yönetimindeki çok uzun ve son derece çeşitli deneyimlere de atıfta bulunabilir. Ancak denetim kurulu muhtemelen yeterince dinlenecek doğru kurum değil. Birkaç futbol uzmanının deneyimi, yani izlenim, spor yönetimine asla gerçekten taşınamaz.

eV Denetleme Kurulu ile karıştırılmaması gereken Hertha BSC GmbH & Co. KGaA Denetleme Kurulu, elbette profesyonel sektördeki önemli işlerden de sorumludur. ABD’li yeni yatırımcı 777 Partners’ın iki temsilcisi Steven W. Pasko ve Josh Wander de artık KG’nin denetim kurulunda yer alıyor.

Kay Bernstein, Haziran 2022’de yeni başkan seçildiğinde – girişimci Werner Gegenbauer, 14 yıllık görev süresinin ardından Mayıs ayında istifa etmişti – dernekte kültürel bir değişim de başladı. Hertha kuruluşu etkisini kaybetti. Ancak seçim günü komisyonlardaki farklı akımlar da ortaya çıktı. Bernstein, yıllar önce Hertha-Ultra virajında, bugün başarılı bir etkinlik ve iletişim yöneticisi, tanınmış CDU siyasetçisi Frank Steffel’e karşı galip geldi. Geçtiğimiz haftalarda cumhurbaşkanlığı seçimi için adayların uygunluğunu inceleyen denetleme kurulunda, Steffel’e göre iç oylar çıktı.

Son olarak, yeni seçilen yönetim kurulu, Steffel’in sahip olmak isteyeceği kişilikleri de içeriyordu. O zamandan beri bu, komitelerin çalışmalarını da zorlaştırdı. Açılış konuşmasında Bernstein, diğer şeylerin yanı sıra, Hertha’nın “iç barışa”, “içten toksinlerden arınmaya”, “dürüst bir yeniden başlatmaya” ihtiyacı olduğunu söyledi. İlk görevi: komiteleri “birleştirmek” ve ortak bir çizgide taahhütte bulunmak. İcra Komitesi ve Denetleme Kurulu arasında, her ikisi de sınırlı gibi görünse bile, güç ve etki söz konusu olduğunda, bir çekişme olmuştur ve olmaya devam etmektedir.

Ingmar Pering’in yaptığı açıklama kulüp yönetimi ile olan ilişkiyi ifşa ediyor

Mayıs 2023’teki genel kurul toplantısından kısa bir süre önce, bir zamanlar Steffel başkanlığında başkan yardımcısı olmayı amaçlayan uzun süredir icra komitesi üyesi olan avukat Ingmar Pering hayal kırıklığı içinde istifa ettiğinde, mali krizi göz önünde bulundurarak bir açıklama yaptı: komiteler ve kulüp yönetimi arasındaki ilişkiyi bir şekilde göstermektedir. “Önemli finans konusunda feci bir şekilde başarısız olduk. Werner Gegenbauer (Mayıs 2022’ye kadar Başkan; editörün notu) ve Ingo Schiller’in (Ekim 2022’ye kadar Finans Direktörü; editörün notu) gittiklerinde finansmanın bir yıl daha güvende olacağına dair sözlerine güvendik. Ya bu arada işimizi düzgün yapmadık ya da kandırıldık.”

Yürütme kurulu ve denetleme kurulu da yaklaşan krizler için bir tür erken uyarı sistemi olarak hareket etmelidir. Ama bu açıkça çok zayıf ve çok sessizdi. Kontrol yetkilileri, yaklaşan kazayı çok uzun süre görmezden geldi.