Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nun muhtemel adaylığıyla ilgili birinci defa konuştu: Yaptığı hiç de kolay bir iş değildir

celikci

New member
Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nun muhtemel adaylığıyla ilgili birinci defa konuştu: Yaptığı hiç de kolay bir iş değildir
Eski HDP Eş Genel Lideri Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nde gündeme ait değerlendirmelerde bulundu. 6’lı masanın 23 Haziran 2023 tarihinde yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çıkaracağı adayın CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olacağı argümanlarıyla ilgili de konuşan Demirtaş, CHP başkanının farklı toplumsal kesitlerde kıymetli bir takviyeye sahip olduğunu söz etti.

“BENİM ORTAK ADAY KONUSUNDA İSİM SÖYLEMEM YANLIŞSIZ OLMAZ”

Medyascope’tan Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nun muhtemel adaylığı için şu yorumda bulundu; “Altılı masanın ortak bir adayı olur mu, olursa kim olur, buna elbette kendileri karar vereceklerdir. Lakin kelam konusu adayın altılı masayı da aşacak biçimde, geniş kısımların adayı olması isteniyorsa HDP de dahil başka tüm bölümlerle adaylık öncesi açık, şeffaf bir müzakere yürütülmesi gerektiğini HDP tekraren belirtti. Benim yahut bizim, ortak aday konusunda isim söylememiz hakikat olmaz.

“ÜLKENİN TARTIŞMALI SIKINTILARINA AİT GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLAMIŞ DURUMDA”

Bu vesileyle bir şey söylemek isterim, Kemal Beyefendi üzerinden yahut inancı üzerinden yapılan ayrıştırıcı tartışmaları hem epeyce yanlış tıpkı vakitte kendisine haksızlık olarak değerlendiriyorum. Kaldı ki bence Sayın Kılıçdaroğlu, ülkenin neredeyse tüm temel ve tartışmalı meselelerine ait görüşlerini açıklamış durumda ve farklı toplumsal kısımlarda kıymetli bir takviyeye sahip olduğu görünüyor. bu biçimdesine kamplaşmış toplumlarda, her hususa ait tahlil önerisi sunmak ve bunlar etrafında toplumu birleştirmek hiç de kolay bir iş değildir.

“ANKETLERDE BİR MODÜL YÜKSEK ÇIKANLAR KİMSEYİ YANILTMASIN”

Ülkenin problemleri hakkında çabucak hemen tek söz etmemiş bireylerin suskunluklarının kimi anketlerde bir kesim yüksek çıkması kimseyi yanıltmasın. Ülkenin son derece kıymetli meseleleri hakkında konuşmaya başladıklarında, ki aday olurlarsa konuşmaları gerekecek, birtakım anketlerde görülen bu dayanak sürer mi, emin değilim. Ben yalnızca şahsi bir gözlemimi bu türlü aktarmakla yetiniyorum. Daha fazla yorum yapmam hakikat olmaz.”