Delay Sports'un internet yıldızları Berlin Kupası'nda BFC Dynamo'ya karşı yarışıyor

Kemal

New member
“Öne çıkanlar oyuncuları yakalayan şeylerdir. Harika bir vole falan,” diyor Sidney Friede, kullanıcıların kendisine sorular sorduğu Twitch canlı yayınında. Barış pembe bir kazakla, başında siyah deri bir şapkayla orada oturuyor; yaratıcısının adı SidneyEweka.

Berliner eskiden profesyonel bir futbolcuydu. Hertha BSC'de eğitim gören Friede, Belçika birinci lig kulübü Mouscron'da, ikinci ligde Wehen Wiesbaden'de ve Slovakya birinci lig kulübünde forma giydi. 23 yaşındayken diz sakatlığı profesyonel kariyerine son verdi. Canlı yayıncı, fenomen ve reklam Habersu yapımcısı Friede 26 artık Twitch, YouTube ve Instagram'da yer alıyor ve Delay Sports adına Berlin bölge A liginde oynuyor.

Elias Nerlich, 2021'de kurulan Delay Sports kulübünün başkanıdır

Delay Sports, 2021 yılında kurulan ve başkanı Elias Nerlich olan futbol kulübüdür. Kendisi de Toni Kroos'la birlikte Icon League'in başlatıcısı ve Almanya'nın Twitch'teki en başarılı yayıncılarından biri. Bu Cumartesi Friede ve Delay Sports, Berlin Kupası'nın 16. turunda Sportforum Hohenschönhausen'de bölgesel lig takımı BFC Dynamo'ya karşı oynayacak (maç başlama saati: 13:00).

Dokuzuncu ligdeki Wilmersdorf etkileyici kulübü, üçüncü lige çıkma hırsı olan Doğu Almanya rekor şampiyonlarına karşı oynadığında dünyalar çarpışacak mı? “BFC Dynamo elbette uzun bir geleneğe ve dikkat çekici bir spor geçmişine sahip büyük bir kulüp. Almanya'da insanlar bu ismi biliyor. Genç bir kulüp olarak onlara karşı düzenli bir rekabetçi maçta oynamamız bizim için çok özel bir şey” diyor Friede. “Cumartesi günü bizi hangi rakibin beklediğini biliyorum. Hala formdayken onlara karşı birkaç kez oynadım. O zamanlar bile erkeklere karşı işler çok zordu ve onların her bakımdan bizden bir adım önde olduklarını biliyoruz.”

Her iki takım için de şu durum geçerli: iki galibiyet daha onları Berlin Kupası finalinden ve üç galibiyet daha DFB Kupası'ndan ayırıyor. Friede, DFB Kupası ihtimalinin takımı için elbette göreceli olduğunu söylüyor: “Fakat elbette küçük bir şans varsa, bundan yararlanmak istiyoruz.”

Delay Sports, BFC spor forumuna kendi taraftarlarından 800'ünü bekliyor

Friede haftada iki kez Delay Sports'ta antrenman yapıyor. Berlinli oyuncu, BFC Dynamo oyuncularının da bildiği gibi bir profesyonel olarak günlük antrenmanları kaçırmadığını söylüyor: “Bölge ligindeki futboldan da aynı derecede keyif alıyorum. Kazandığınızda yine aynı duyguları yaşarsınız. Eğer sen de kaybedersen. Futbolun güzel yanı da bu.”

Organizasyon ve kapasite nedenleriyle her iki kulüp de iç saha avantajını değiştirdi. Delay Sports, dolu olacak spor forumuna kendi taraftarlarından 800'ünü bekliyor. Friede, “Özel bir zeminin önünde güçlü bir rakiple karşılaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” diyor. “Orada mutlaka sınırlarımıza ulaşacağız.” Bu nedenle amaç oyundan keyif almaktır.