Cumhurbaşkanı TBMM Küme Toplantısı’nda konuşuyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Küme Toplantısı’nda konuşuyor.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyleki:

Geçtiğimiz yasama yılında fazlaca çalıştınız. Bundan daha sonra hem Meclis’te birebir vakitte şehirlerinizde tıpkı çabayla yolunuza devam edeceğine inanıyorum. Bu Meclis, ulusal çabayı zafere taşımıştır, cumhuriyeti kurmuştur, her darbe periyodunun akabinde ulusal iradeyi bir daha ayağa kaldırmıştır, yeni idare sistemimizi inşa etmiştir.

İnşallah bu Meclis, Türkiye’nin ulusal iradeleri temsilcileri eliyle yapılan birinci anayasasını hayata geçirme erdemine de nail olacaktır. Birinci sivil anayasayı hazırlama teklifinde sahiden samimiyiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak kendi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Başka partilerden de kendi hazırlıklarını kamuoyuna açıklamalarını bekliyorum. Uzlaşma sağlanamazsa siyasi partiler olarak yaklaşmakta olan 2023 seçimlerinde daima bir arada milletin karşısına çıkarız.

TBMM’nin yeni yasama yılı açılış konuşmamda iktisat ile ilgili kapsamlı bir kıymetlendirme yapmıştım.

Detaylar geliyor…