Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sıhhatini soran genç kıza gülümseten karşılık: Yıkılmadık, ayaktayız

celikci

New member
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sıhhatini soran genç kıza gülümseten karşılık: Yıkılmadık, ayaktayız
Türkiye’nin biroldukca noktasından gençlerle bir ortaya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, online olarak kendisine yöneltilen soruları ve Babalar Günü tebriklerini kabul etti.

“YIKILMADIK AYAKTAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sırada genç bir kızın kendisine “Sağlığınız, sıhhatiniz nasıl?” sorusuna “Hamdolsun güzeliz. Yıkılmadık ayaktayız” kelamlarıyla cevap verdi. O anlar hem Cumhurbaşkanı birebir vakitte gençler tarafınca tebessümle karşılandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

“Ülkemizin 4 bir yanındaki gencimizle bir ada olmaktan memnunluk duyuyorum. Sizlerle her bir ortaya geldiğimizde gençliğimizin heyecanları aklımıza geliyor. Sizlere de kendiniz aileniz, ülkeniz için büyük hayaller kurmanızı tavsiye ediyorum. Çağlar açıp kapatacak ihtilaller hayal ile başlar. hayatın her alanında kendinizi geliştirmeniz gerekiyor.

Dünya ile ülkemizin de büyük bir değişimin hayatış olması sorumluğu artırıyor. Bizler cumhuriyet tarihinde yapılanları 3’e 5’e, 10 kadar 2023 vizyonuna hazırlıyoruz.

– Erkek çocuklar babalarına misal halinde bir inanış var. Siz buna katılıyor musunuz?

Her insan farklı bir dünyadır. Bunu bir kere bu biçimde görmemiz lazım. ötürüsıyla her çocuğun da başka bir karakteri vardır. Bununla da bir arada genlerden dolayı fiziki imaj, fıtrattan dolayı da davranış olarak çocukların, babaların yahut annelerine benzemeleri bunlar çok alışılmıştır. Erken çocuklarının yaş ilerledikçe babaya benzedikleri kanaatini ise olgunlaşmanın getirdiği bir sonuç olduğuna inanıyorum. Birden fazla aile üzere bizde de çocuklarımızı bana ve eşime benzetenler olmuştur. Bir insanın anne yahut babasına benzetilmesini de gurur ve bilhassa de bir yaklaşım olarak görüyorum.

– Birinci çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda ne hissetmiştiniz? Hayata bakış açınız değişti mi?

Birtakım hissiyatlar vardır ki onları kelamla tabir etmek mümkün değildir. Bizim de doğal yaş 67 oldu fakat yaşlı sayılmam yani. Çocuk sahibi olmak da bu tanımı mümkün olmayan hislerden bir adedidir. İnşallah ilerde sizler de çocuk sahibi olduğunuzda bunu anlayacaksınız. Rabbim bu hoşluğu her aileye, her bireye yaşatsın diyorum.

– Sizin de baba olunca anladım söylemiş olduğiniz bir hatıranız var mı?

Anne yahut baba olma olayı, insanın hayatının daha evvelki hiç bir devresinde karşılaşmadığı bir sorumluluk. Cetlerin her kelamı üzere bu söz de jenerasyonlara sari deneyimlerin süzülüp gelen bir aslında irfanın bir tezahürüdür. Bizim de kendi dünyamızda bunu hem babamıza hem evlatlarımıza karşı hayatışlığımız şüphesiz vardır.”