Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘3600 ek gösterge’ yansısı: Sen neyin kelamını veriyorsun!

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen Mesleksel Eğitimde 1000 Okul Projesi ve 50 Ar-Ge Merkezi’nin Açılış Töreni’nde konuştu. CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘3600 ek gösterge’ açıklamasına reaksiyon gösteren Erdoğan, “Biz eğitimde günü kurtarmanın değil istikbalimizi garanti altına alma uğraşındayız. Ülkemizi eğitim-sağlık-adalet ve emniyet temelleri üzerinde yükseltmeyi sürdürüyoruz. Son 20 yılda bütçelerde aslan hissesini eğitime ayırdık. Evvelki ay idealist 20 bin genç öğretmenimizi vazifelerine başlattık. Ayrıyeten 15 bin öğretmen ataması muştusunu paylaştık. Birebir biçimde öğretmenlerimizi de kapsayan 3600 ek gösterge sorununu önümüzdeki yılın sonuna kadar tahlile kavuşturmayı planlıyoruz.

“Çok spekülasyonlar yapılıyor”

Bunun üzerinde epey spekülasyonlar yapılıyor. Son 19 yılda devletimizin imkanları genişledikçe öğretmenlerimiz de bundan hissesini almıştır. Bundan daha sonra eğitim topluluğumuzun yanında olmayı sürdüreceğiz. Öğretmenlerimizden tek talebimiz öğrencilerimizi özgüven sahibi birey olarak yetiştirmeleri, yarına en donanımlı biçimde hazırlamalarıdır. Bu gençler, sizlerin yapıtı olacak. Yarınları 2053, 2071 biz bu gençlerimizle inşa edeceğiz. Öğrencilerimizden de beklentimiz devletimizin, ailelerinin, hocalarının yaptıkları fedakârlığın şuuruyla derslerine yoğunlaşmalarıdır.

Kılıçdaroğlu: Söke söke getireceğim

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha evvel yaptığı açıklamada “3600 ek göstergeyi birinci dillendiren benim. Erdoğan, hazırladığı seçim bildirgesinde 3600 ek göstergeyi vereceğini tabir etti. Lakin yıl 2018’di. Hala 3600 ek göstergeyi getirmiyor. Kaç yıl oldu niye getirmiyor? Ben söke söke 3600 ek göstergeyi getirteceğim. Erdoğan, getirmeye mecbur olacak. Getirmezse biz getireceğiz” demişti.