Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hayli net faiz ve enflasyon iletisi: Milletimizi faize ezdirmeyiz

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM Küme Toplantısı’nda konuşuyor.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şu biçimde:

Sözlerimin çabucak başında dün vefat eden mütefekkir şair müellif ve uğraş insanı Sezai Karakoç’a Allah2tan rahmet diliyorum. Yakınlarının sevenlerinin bir medeniyet tasarrufu olarak gördüğü Diriliş yolunda, okuyucularının tüm milletimizin tüm insan aleminin başı sağ olsun.

Bizdilk evvelki jenerasyonun ve bizim kuşağımızın olduğu üzere bu günkü gençlerin ve daha sonraki nesillerin da kendisinden alacak epeyce şeyi ilhamı olduğuna inanıyorum. Ebedi dirilişine kavuşan Sezai Karakoç’a bir defa daha Allah’tan rahmet diliyorum.

AK Parti TBMM Küme Başkanlığı’na seçilen Sivas Milletvekilimiz sayın İsmet Yılmaz’a yeni nazaranvinde muvaffakiyetler diliyorum. Prof. Dr. Naci Bostancı hocamız 2023 seçimleri hazırlıklarında değerli sorumluluklar üstleneceği için bakılırsavinden affını istedi. Şahsım grubum ismine teşekkür ediyorum. Kendisiyle yeni görev alanlarında yakın çalışmayı sürdüreceğiz.

UYGUN PARTİ’YE KÜFÜR REAKSİYONU: VEKİLLİĞİ SAKIT OLMUŞTUR

Her ne kadar bu çatı altında mileltvekilliğinin gerektirdiği vakara duruşa çıkmayanlar bulunsa da meclisimiz milletimizin göz bebeğidir.

Şehit yakınlarına hakaret edenlerin bizim gözümüzde millet vekilliği sakıt olmuştur. Genel Lideri bir bayan olanın küfrü asla yenilir yutulur değil. Bir bayanın ağzından ‘yavşaklar’ diye bir söz çıkar mı? Ne yazık ki bu çatının altı bunu da gördü. Bu çatının altı bu çeşit bayanlara asla müsaade etmez. Küfürbaz, terbiyesiz, faziletsiz şahıslara dersin sandıkta verileceğine inanıyorum.

Hani bacıydı kendisi de, öbür tarafta bu kardeşimizin bacısına söverek ve kendisini tekmeleyerek karşılık veriyorsunuz. Şehitlerinin emanetlerine hürmet göstermeyenden bu millete hayır gelmez.

AA

CHP’YE TEZKERE YANSISI

Ülkenin 2. büyük partisinin de bölücü örgütün çizgisine dümen kırması hepimizi üzmüştür. Biz bunların daima birebir palavraları yinelamasına alıştık. Direkt ülkemizin güvenliği, insanlarımızın geleceği maksat alınmıştır. CHP’nin tezkere oylamasında ve daha sonrasındaki tavrı direkt Türkiye’yi gaye almaktadır. Bu oylamadan daha sonra CHP’nin sırtını kimler sıvazlıyorsa ipini de onlar tutuyor demektir.

CHP işte bu yeminli Türkiye düşmanlarının ülke ortasındaki taşeronluğuna talip olmuştur. bir epey kesite yönelik tehdit lisanıyla CHP artık fiilen de konum değiştirmeye başlamıştır. Bir yanlarına güya milliyetçi bir partiyi başka yanlarına bölücü örgütün güdümündeki partiyi alan, gerilerine da kırık dökük kim var ise takan CHP ziyanlı bir oyun oynuyorlar. Şayet kazanırlarsa Türkiye sonu belgisiz bir kaosa sürüklenecektir.

Bunu biz söylemiyoruz, bunu tarih söylüyor, bunu Menderes’i asan bu ülkenin gençlerini darağaçlarına gönderen darbeler zinciri söylüyor. Bunu 1970’li ve 1990’lı yılların ülkeye ağır maliyetleri olan siyasi ve ekonomik krizleri söylüyor. Bunu bir yandan PKK’nın en üst seviye isimleri, başka yandan FETÖ’nün borazanları söylüyor. Hatta ve hatta bunu şahsen kendi milletvekilleri söylüyor.

Hiç merak etmeyin başaramayacaklar, zira Türkiye eski Türkiye değil. Milletimiz olup biten her şeyin farkındadır. Bu siklet bu yükü kaldırır, kaldırmakla kalmaz yere çalıp paramparça eder.

HELALLEŞME DAVETİ

Son günlerde bir de ‘Helalleşelim’ demeye başladılar. Bizim inancımızda helalleşme fazlaca değerlidir. Kılıçdaroğlu Helalleşmeyi nasıl anlıyor evvel ona bir bakalım. Bay Kemal evvel benim başörtülü bacılarımdan git helallik lisana. Utanmadan sıkılmadan hala kalkıyorsun ‘Onların hukukunu biz koruduk’. ömrün palavra.

Biz bu işin gerisindeki niyeti görmesek Kılıçdaroğlu’nun eline tutuşturulan senaryoyu görmesek diyeceğiz ki insan değişebilir. Bay Kemal ben seninle ilgili kazandığım davaları geri çektim mi çektim. Sen bunların hiçbirinin değerini bilmedin anlamadın. Sen de anlayacak yüz de yok. Sorun şu ki ortada bir değişim de yok değişen kimse de yok. CHP birebir, Kılıçdaroğlu birebir, zihniyet farklı. Yalnızca bunlara verilen rol değişti.

MİNİMUM FİYAT

Türk iktisadını büsbütün çökertmeyi hedefleyen hücumlarla karşılaştık. Ekonomimiz direkt akın altına alındı. Türkiye’ye siyasi, toplumsal ve askeri alanda diz çöktürmeyi başaramayanların tek umudunun iktisat olduğunu gördük. Siz bakmayın her insanın kuyruğu dik tutmaya çalışmasına… ABD’den alın tüm Batı ülkelerine varıncaya kadar. Biz bu vahim global tablo ortasında geçtiğimizde 19 yılda ülkemize kazandırdığımız kuvvetli altyapı yardımıyla âlâ bir yerde duruyoruz. Gerçek iktisadın ortasında olan herkes bu gerçeği biliyor. 2022 ve 2023’ü rastgele bir kırılmaya meydan vermeden geride bırakabilirsek önümüzde hayli parlak bir gelecek bizi bekliyor. Mevcut sıkıntılara acil tahlil getirilebilecek konularda gereken adımları esasen hızla atıyoruz.

Kamu emekçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranları artırımlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. Minimum fiyatı de emsal biçimde tespit ederek dar gelirlilerin üstündeki yükü de hafifçeleteceğiz.

Türkiye tarihinde hiç olmadığı kadar cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Biraz daha metanetle, fazla uğraşla bu süreci zaferle sonuçlandırmamızın önünde hiç bir mahzur yoktur. Enflasyon nedir, yüksek faiz nedir bilmeyen ülkelerin şaşkına döndüğü devirde bizim bunun büsbütün haricinde kalmamız mümkün değildir. Onlar giderek daha hayli zahmete girerken biz ise önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız.

FAİZ VE ENFLASYON BİLDİRİSİ

Faiz sebeptir, enflasyon sonuçtur. Bunu farklı yere çevirme uğraşına girenlere diyorum ki boşuna uğraşmayın. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz faize katiyen milletimizi ezdiremeyiz. Bunun diğer çıkışı olamaz.

Bu bakılırsavde olduğum sürece faizle çabamı sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla uğraşımı de sürdüreceğim. Bu mevzuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona nazaran de adımımızı atacağız.

Detaylar geliyor…