Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni eğitim öğretim yılı açılında konuştu: Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’nda konuşuyor.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şu biçimde:

Sizleri en kalbi hislerimle selamlıyorum. 2021-2022 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve ülkemize güzel olmasını diliyorum. Yeni eğitim-öğretim yılı açılış merasimini Türkiye’nin en esaslı okullarından biri olan Sultanahmet Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştiriyoruz.

Kökleri fazlaca daha eskiye dayanan okulumuz Türkiye’ye farklı alanlarda hizmet etmiş bir epey güzide ismin yetişmesine vesile olmuştur. Lisemizin öğrencilerini kutluyor, emek veren tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Burada fazlaca değerli gördüğüm bir hususu vurgulamak istiyorum; Muvaffakiyet tesadüften öte, azim ve fedakarlıklarla dolu uzun bir çabanın meyvesidir. Her biri başka kıymet olan öğretmenlerimizi emeği olmasa bu muvaffakiyetlerin hiç biri olmazdı. Öğretmenlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz.

Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın üzere bölücü terör örgütü tarafınca alçakça katledilen şehit öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyorum. Biz onlarla var olduk, onların emekleriyle hayatı hayli epey farklı bir biçimde yaşamaya başladık.

İnşallah yeni eğitim öğretim yılı Türkiye’nin gerçekleştirdiği büyük atılıma ivme kazandıracak, yeni ufuklar açacaktır. Öncesi sene başlayan ve tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgını eğitimi de ne yazık ki olumsuz etkiledi. Salgını denetim altına almak için çabucak her ülke sert kısıtlamalara başvurdu. Öğretmenlerimizin, evlatlarımızın ve ailelerinin sıhhatinin tehlikeye atmamak için azami ihtimam gösterdik. Daha hayli EBA üzerinden gerçekleştirdiğimiz uzaktan eğitimle bu periyodu geride bıraktık. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek, salgının ağır seyrettiği devirde evlatlarımızın eğitimden kopmamalarını temin ettik.

EBA, televizyon ve internet platformlarıyla da uzaktan eğitimi yürüttük. Eğitimin devamını temin ettik. Uzaktan eğitimle çocuklarımızın kendi öğretmenleriyle birebir sınıftaymış üzere olması için EBA canlı dersleri yaptık. Yeni eğitim öğretim yılı için hazırlıklarımızı devam ettirdik.

“AŞIDA 100 MİLYONA DOĞRU”

Aşıların aktiflik oranlarının açıklanması yüz yüze eğitim konusunda bizi daha epeyce cesaretlendirdi. Hijyen, paklık gereçleri ve maske tedarikini sağlayarak velilerimizin çocuklarını inançla okula gönderecekleri bir altyapıyı sağladık.

Vatandaşlarına yaygın aşı imkanı sağlayan ülkeler içinde yer aldık. Toplam doz sayımız 100 milyon hududuna gerçek gidiyor. İsteyen her vatandaşımız süratli bir biçimde aşıya ulaşabilmektedir.

“YÜZ YÜZE EĞİTİMİ DEVAM ETTİRMEKTE KARARLIYIZ”

Hastalığın seyrini yakından izliyoruz, izleyeceğiz. Yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız. Tüm velilerimizin ve çocuklarımızın bilhassa müsterih olmasını diliyorum. Sırası gelmiş tüm vatandaşlarımızı aşılarını olmaya davet ediyorum. Devlet olarak asla zorlayıcı konulara başvurmak istemiyoruz lakin aşı imkanını da kıymetlendirmemiz koşuldur. Aşıyla ilgili yayılan bilgi kirliliğine vatandaşlarımız prestij etmemeli.

Bugün uzun bir ortanın akabinde bir daha okullarına kavuşan evlatlarımız bu ülkenin geleceğidir. Önlemlere riayet konusunda her insanın gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyorum.

Detaylar geliyor…