Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri medya toplantısına bildiri gönderdi

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Üst Seviye Yetkililer 4. Toplantısı’na bir görüntü ileti gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu sözleri kullandı: “Sizleri en kalbi hislerimle, muhabbetle, hürmetle selamlıyorum. Türk devletleri Teşkilatı Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Üst Seviye Yetki Toplantısına hepiniz beğenilen geldiniz. Sizleri kültür, tarih, tabiat ve medeniyetler kenti hoş İstanbul’umuzda ağırlamanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Toplantınızın ve yapacağınız istişarelerin ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Görüşleri, değerlendirmeleri ve tartışmalarıyla toplantıyı zenginleştirecek herkese şimdiden şükranlarımı sunuyorum.”

“DEZENFORMASYONLA UĞRAŞ HAYATİ DEĞERE SAHİPTİR”

“Bugünkü toplantınızda en epeyce istismar ve ihmal edilen alanlardan biri olan medya konusunda işbirliğimizin daha da gelişmesine katkı sağlayacaktır. Malumunuz Türk dünyası olarak geçen yıl Türk devletleri teşkilatının tesisiyle bir arada aramızdaki dayanışmayı bir üst etaba taşıdık. bu biçimdece siyasetten eğitime, iktisattan güvenlik iş birliğine kadar bir epey alanda yeni periyodun temelini oluşturduk. Türk dünyası 2040 vizyon dokümanı ışığında dayanışmamızı farklı alanlara teşmil ederek daha da güçlendirmemiz gerektiğine inanıyorum. Medya ve irtibat hususları, toplumsal medya ile dezenformasyonla çaba siyasi ve toplumsal bekamızın temini açısından hayati değere sahiptir.”

“KARABAĞ SAVAŞI YALNIZCA ALANDA DEĞİL HER ALANDA VERİLDİ”

“Karabağ Savaşı sırasında şahit olduğumuz palavra ve iftira furyası bize hem bu sıkıntının değerini hatırlatmış tıpkı vakitte güçlerimizi birleştirmemizin ne kadar vazgeçilmez olduğunu göstermiştir. Savaş yalnızca alanda verilmemiş. Yazılı ve görsel basından toplumsal medyaya kadar bir epeyce mecrada 44 gün boyunca çetin bir uğraş yürütülmüştür. Yaşadığımız acı deneyimler ışığında artık hepimiz şu gerçeği epey net halde görüyoruz. Demokrasilerde 4. kuvvet olarak nitelenen medya, aşikâr güçlerin, aşikâr global şirketlerin arka niyetli çevrelerin elinde hakikatleri tahrif eden, gerçeğin üstünü örten bir manipülasyon aracına dönüşebilmektedir.”

“DİJİTAL FAŞİZİM TEHDİT UNSUNU HALİNE GELMİŞTİR”

“Dijital faşizm bugün milyarlarca insanın hakikat ve tarafsız haber alma hakkını engelleyen bir tehdit ögesi haline gelmiştir. Özellikle hiç bir otokontrolün, kontrolün. Kuralın etik bedellerin olmadığı toplumsal medya mecraları tüm toplumlar için önemli riskler oluşturmaktadır. Palavranın, iftiranın, çarpıtmanın kol gezdiği bu mecralarda hakikati aramak hakikate ulaşmak hakikatin savunucusu olmak fazlaca daha büyük ehemmiyet kazanmıştır. İrtibat konusunu bu bakımdan en az savunma, güvenlik ve sıhhat üzere stratejik değeri haiz bir sıkıntı olarak görüyorum. Bu usul toplantılarla, dezenformasyonla gayret, bilgi güvenliği, ulusal bilgi teknolojileri atağı ve ortak kültürü önceleyen bilhassa sinema ve dizi projeleri üzere konularda aramızdaki işbirliğinin daha da gelişeceğini ümit ediyorum. Bu fikirlerle Türk Devletleri Teşkilatı, Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Üst Seviye Yetkililer Toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türk dünyasındaki tüm kardeşlerimize memnunluk, refah ve iyilik temenni ediyor, hepinize sevgilerimi, hürmetlerimi sunuyorum. Kalın sağlıcakla.”