Cumhurbaşkanı Erdoğan madalyalı atletleri Beştepe’de konuk etti: Ülkemize yaşattığınız gurur için hepinize teşekkür ediyorum

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda madalya alan ulusal atletleri Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde konuk etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu biçimde:

Ülkemizi gururla temsil eden siz atletlerimizle, antrenörlerimizle bir ortaya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Tokyo 2020, salgın ortamında izleyicisiz olarak düzenlenen birinci Olimpiyatlar olmanın yanında siz atletlerimizin elde ettiği muvaffakiyetler bakımdan hafızlara kazınmıştır.

Türkiye iki altın, iki gümüş, 9 bronz ile toplam 13 madalya kazanarak büyük bir muvaffakiyete imza atmıştır. Yalnızca madalya sayısı açısından değil bayan atletlerimizin elde ettiği muvaffakiyetler bakımdan tarihe geçmiştir. Kazandığımızın 13 madalyadan beşi bayan sportmenler tarafınca ülkemize getirilmiştir.

Sizler yalnızca madalya kazanmadığınız beraberinde 7’den 70’e milletimizin tamamının gönlünü de kazandığınız. Başarılarla gençlerimiz için umut kaynağı oldunuz. Yangın ve sel felaketleriyle çaba ettiğimiz güç günlerde milletimize heyecan yaşattınız.

Olimpiyatlara ülkemizi temsilen katılan 108 atletimizin her biri takdiri hak etmektedir. Her şeydilk evvel bir fazlaca etaptan geçerek ulusal kadroya seçilmek çabucak her atletin hayalini kurduğu büyük bir onurdur. hiç bir muvaffakiyet tesadüf yapıtı ortaya çıkmaz. Elde edilen her muvaffakiyetin altında uğraş vardır. Bunun yanında muvaffakiyet atletiyle, hocasıyla, kulübüyle topyekün işbirliğinin kararıdur.

Kiminiz ailenizin teşvikiyle başladınız. Mete üzere babasının keyfiyle bu yola koyulan atletimiz ve tabi ben Mete’ye ben farklı bakıyorum. beraberinde tarihi bugüne taşıyan bir gencimiz oldu. Bizim ecdat okçulukta değişikti. Mete okçuluğu yeni jenerasyonlara sevdirecek olan bir idol olmuştur. Kiminiz diğer bir efsaneyi örnek aldığınız için oldunuz. Muvaffakiyete giden şiddetli süreçte sizinle tıpkı gayeye kilitlenen beşerler, kurumların dayanağını yanınızda buldunuz. Ve Türkiye’nin daha evvel hudutla varlık gösterdiği spor branşları olmak üzere atağa kalmasının sebebi sizin emeğinin yanında bu zincir halkasından kopmaması olmuştur.