Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”ne katılıyor.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şu biçimde:

Saygıdeğer hocalarım, sevgili öğrenciler sizleri en kalbi hislerimle selamlıyorum. Üniversitelerimizin 2021-2022 yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hükümet olarak her kademedeki okullarımızı belirlenen vakitte faaliyete geçirmek için gereken önlemleri attık. Eylül ayının başından itibaren orta ve lise düzeyindeki okulları açtık. Yalnızca 2 okulda karantina uygulamasına gidildi. Birtakım sınıflarda ise karantina durumu mevcut lakin yüz yüze eğitimi devam ettirmekte kararlıyız.

Üniversite sayısındaki artışa paralel olarak akademik işçi sayımız 70 binden 180 bine çıkmıştır. Bugn Türkiye kendi evlatları yanından dünyanın dört bir yanından 230 bin öğrenciye de konut sahipliği yapıyor.

Üniversitelerimiz her geçen daha da güçlenmekte ve kurumlaşmaktadır. Yeni üniversitelerden kimilerinin biroldukca çalışma bakımından şimdiden sergiledikleri muvaffakiyetleri yakından takip ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Olay durumlarına göre kimi sınıflar karantinaya alınabilir lakin okul, ilçe yahut vilayet çapında bir kapanma katiyen düşünmüyoruz.

Detaylar geliyor..