Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, A Haber canlı yayınında yaptığı açıklamalarından öne çıkanlar şöyleki:

Öncelikle son günlerde yaşadığımız bu orman yangınlarında ve sellerde ömrünü kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Valilerimizin hasar tespiti konusunda seri davranmalarını istedik. Ödemeler başladı. Bir yıl içerisinde de Rize ve Artvin’de konutları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz.

Sekizinci gün bütün şiddetiyle devam ediyor. Bu kentlerdeki yangının devam edişi, otellerde kalanların tahliye edilmesi çalışmalarımız oldu. Burada TSK, Kıyı Emniyeti hepsi devreye girdi. Dünyanın biroldukca yerinde olduğu üzere ülkemizde de büyük bir artış yaşandı. Burada siyasete yer olmamalı. Düşünün ki, sekiz gün ortasında 187 yangın çıktı. Bu yangınların şu anda 15’i devam ediyor. Bir kısmı denetim altında. Örneğin, ülkemizin değerli iş erkeklerindan birkaçının sahip olduğu termik santral var. Adeta yanma tehdidiyle karşı karşıya. Gün uzunluğu söndürme çalışmaları yapıldı. Az evvel kendileriyle görüştüm. Çok bir rüzgar var. Kozalaklarla birlikte rüzgar, tehdidini genişletiyor. Biz yalnızca bunlarla savaşmıyoruz. Bakıyoruz ki bu ülkede muhalefet başka türlü bir sizinle çabanın içerisinde. Burada niçin uçak yok, helikopter yok üzere bir palavra terörü estiriyorlar. Burada 16 uçak var. Bugün gelenlerle 20’ye çıktı. 51 helikopter var. 9 İHA var, bunlar devrede çalışıyor. 850 arazöz de var. Ancak buradan bir şeyi açıklamak istiyorum. Devlet olarak bizim nazaranvimiz, birinci derecede tarım, orman, hayvancılık konusunda bu ormanların korunması. Yangın vs. olduğu vakit sorumluluk belediyenin itfaiye müdürlüğündedir. Antalya’da ve Muğla’da büyükşehir belediyeleri birinci derecede sorumlusudur.

Açsınlar mahallî idare yasasını güzelce incelesinler. Şu an ne yapıyorlar? Biz devlet olarak çabamızı sürdürüyoruz. Sekiz şehidimiz var orman teşkilatımızdan. hiç bir yerden kaçmadık. Gerçeklikse gerçeği söylemiş olduk.

ABD, Rusya, Kanada yanıyor her taraf yanıyor. Kimse kalkıp da Rusya niye yanıyor demiyor. Diyemez. Putin ile görüştüm. bu biçimde iken bize 3 uçak, 4 helikopter gönderdi. Bu bir dayanışmadır.

Detaylar geliyor…