Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gücümüzü silahtan değil aziz milletimizden alıyoruz

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır’da Genişletilmiş Vilayet Müracaat Toplantısında konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyleki:

Camimizin eski görkemine kavuştuğunu biz de yerinde görmüş olduk. Diyarbakır annelerinin konuğu olacağız. Diyarbakır anneleri evlatlarına ulaşmak için açtıkları bayrakla endişe duvarlarını aştılar. Bu bahadır anneler 688 gündür çabalarıyla ülkemizdeki kelamda insan hakları kuruluşlarının iki yüzlülüğünü gösterdiler. Muhalefet sanki gelip kaç kere Diyarbakır annelerini ziyaret ettiler?

Diyarbakır anneler, terör örgütünün kalleş yüzünü deşifre etti. Bu kahraman anneleri bugün şahsen ziyaret ederek, bugüne kadar bakan arkadaşlarım, bayan kollarım ziyaret ettiler, haklı davalarında yanlarında olduğumuzu tabir ettiler. Bugün de ben ziyaret ederek bu gerçeği ortaya koyacağız.

Gençlerimizle bir ortaya geldikten daha sonra inşallah Diyarbakır programımızı bu akşam bitireceğiz. Bu gençler Ankara’da kütüphanemizde yapmış olduğumuz sorulu yanıtlı görüşmelerde, bir Diyarbakırlı gencimiz dedi ki Diyarbakırımıza gelip de gençlerle orada olabilir miyiz?

Sevgili gençler, kardeşlerim, burada evvela bir hususu açıklığa kavuşturmakta değer görüyorum. Biz bugün yalnızca açılış ve ziyaret yapmaya gelmedik, beraberinde Diyarbakır’ı dinlemek için geldik. Sizlerin görüşlerine ve fikirlerine büyük değer veriyorum. Toplantımızın partimiz ve teşkilatımız için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.

Kuruluşundan bugüne kadar Diyarbakır teşkilatlarımızın farklı yerlerinde bakılırsav almış tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Artık 20 yılı bulan bu şiddetli seyahatimizde dava arkadaşlarımdan vefat edenler olduğu üzere kalleşçe şehit edilenler de var. Diyarbakır eski gençlik kolları liderimiz Yunus Koca, 31 Ağustos 2015 tarihinde iş yerinde, Dicle İlçe Liderimiz Deryan Aktert 10 Ekim 2016 tarihinde iş yerinde şehit edildi. Şehit düşen tüm kahramanları rahmetle yad ediyorum. Bu kardeşlerimiz Allah yolunda öldüler ve şehit oldular.

Biz onların millet ve ümmet için çarpan yüreklerinin büyüklüğüne şahidiz. Mevlam bizleri de son nefesimize kadar şehitlerimizin kutlu yolundan ayırmasın. Ne 40 yıllık siyasi hayatımızın bir safhasında ne de AK Parti devrinde teröre, şiddete, zorbalığa asla teslim olmadık. Ulusal iradeyi savunmak için gerektiğinde bedel ödedik, problem çektik ancak zalimler karşısında hiç bir vakit başımızı eğmedik.

“DİCLE’NİN KUZULARINI ÇAKALLARA KAPTIRMAMAK İÇİN…”

Ulusal iradeyi savunmak için gerektiğinde bedel ödedik lakin zalimler karşısında hiç bir vakit başımızı eğmedik. Dicle’nin kuzularını çakallara kaptırmamak için gece gündüz çalışıyor çaba gösteriyoruz. Biz gücümüzü öbürleri üzere silahtan şiddetten değil yanımızda dağ üzere duran aziz milletimizden alıyoruz.

Nasıl bugünlere akrebin kıskacında yoğrularak geldiysek, 2023’e giden süreçte de bizi ağır süreçlerin beklediği görülüyor. Dikkat ederseniz son günlerce CHP’li siyasetçilerin beyanların fazlaca önemli bir artış yaşanıyor. Artık de organize hata örgütlerinden medet ummaya başladılar. Kulaklarına ne fısıldanırsa, Türkiye düşmanları bunlara ne telkin ederse onu söylemeyi siyaset zannediyorlar. Parti teşkilatlarını saran tecavüz, yolsuzluklarla yürekle yüzleşmek yerine kendi pisliklerini bize bulaştırmaya çalışıyorlar.

CHP’YE REAKSİYON: YENİ BİR PROJE YAPIYORLAR

Bugün tüm teşkilat buradayız, biz de Diyarbakır ile bir diğer memnuniyet duyuyoruz. Gençler içeride kin, nefret, hasımlık var ise telaffuz de nefreti besler, siyaseti zehirler. İnsanın ortasında aşk var ise, dürüstlük var ise bu yaptığı işten kullandığı lisana kadar her şebir daha akseder. CHP’ye baktığımızda bu kelamı daha düzgün kavrıyoruz.

Ülkemizin sıkıntılarına derman olacak tek bir teklifleri, tek bir kelamları yok. Yalnızca milletten ve milletin bedellerinden kopuk değiller, ülkenin ve bölgenin gerçeklerinden de habersizler.

Artık yeni bir adım atıyorlar, Doğu Masası, Doğu Projesi, yahu neredeydiniz bugüne kadar. Biz bugüne kadar ne Doğu’dan koptuk ne Güneydoğu’dan koptuk. Devamlı burada olduk. Bölücü terör örgütünün akıttığı kandan gözyaşından habersizler. Evladını Kandil’deki terör baronlarına kaptıran annelerin dinmeyen yürek sızısından habersizler. Kamu gorevlilerimizin fedakarlığından habersizler. Başlarına geçirdikleri at gözlüklerinden yalnızca kendi sır dünyalarını görüyor, çıkarlarından öbür hiç bir şeyi umursamıyorlar.

Anaların dinmeyen yürek sızısından habersizler, askerimizin, polisimizin, kamu nazaranvlilerimizin fedakarlıklarından habersizler. Biz siyaseti milletimiz için ve milletimizle birlikte yapıyoruz. Milletimizle irtibatımızı muhafazamız, gönül bağımızı canlı tutmamız gerekiyor. 2023 Haziran’ına kadar kapı kapı dolaşmaya, gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız?