Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizden epeyce büyük beklentilerimiz var

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teşebbüsçü İşadamları Vakfı (GİV) ile Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Konya’da düzenlediği Türkiye Teşebbüsçü Buluşması Tepesine görüntü bildiri gönderdi.

Doruğun; teşebbüsçüler, iktisat ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını dileye Erdoğan, “Girişimcilik Ödülleri’ne layık görülen iş insanlarımızı tebrik ediyorum. Bu yıl fikirden-girişime teması ile yapılan tepeye, görüşleri, değerlendirmeleri, birikimleri, eserleri ile katkı veren tüm iştirakçilere teşekkürlerimi sunuyorum” tabirlerini kullandı.

‘GİRİŞİMCİLİK ÖZELLİĞİMİZ BÜYÜK FIRSATLAR GETİRİYOR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, girişimciliğin milletin özünde var olan bir özellik olduğunu belirterek, “Gerekli altyapıyı, eğitimi, imkanı sunduğumuzda milletimizin her ferdinin girişimcilik ve yenilikçilik konusunda son derece üretken olabildiğini biliyoruz. Global idare ve iktisat sisteminde esaslı bir değişimin yaşanmaya başladığı şu periyotta bu hasletimiz önümüze fazlaca büyük fırsatlar getiriyor. Geçtiğimiz 19 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma altyapısı üzerinde, 2023 amaçlarımıza ulaşarak ve akabinde 2053 vizyonumuzu hayata geçirerek bu fırsatları değerlendirmenin uğraşı arasındayiz” dedi.

‘GENÇLERİMİZDEN ÇOK BÜYÜK BEKLENTİLERİMİZ VAR’

Erdoğan, Yeşil Kalkınma İhtilali’yle birinci muştusunu verdikleri yeni vizyonlarının şekillenmesinde kamudan özel dala herkese hayli kıymetli bakılırsavler düştüğünün altını çizerek, “Küresel üretim ve lojistik merkezlerinin bir daha oluştuğu, dijitalleşme ve teknoloji temelli bir iktisat işleyişinin güçlenmeye başladığı bir müddetçte yapılan doruğun hepimiz için yol gösterici sonuçların doğmasına vesile olacağına inanıyorum. Bu çerçevede bilhassa gençlerimizden epeyce büyük beklentilerimiz var. Batı ülkelerinin nüfusunun yaşlanmaya başladığı, doğuda hala eğitim ve altyapı sıkıntılarının çözülemediği bir devirde, ülkemiz Türkiye, gençlerinden aldığı güçle geleceğine umutla baktığı bir yerde durmaktadır. Yaşadığımız her deneyim, atlattığımız her badire milletimizin maksatlarına ulaşma konusundaki kararlılığını perçinlemektedir. Anadolu’daki birinci devletimiz Selçuklu’nun başşehri Konya’da düzenlenen Türkiye Teşebbüsçü Buluşması Doruğu büyük ve kuvvetli Türkiye’nin inşası için hepimize ilham verecektir” diye konuştu.