Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fahiş fiyatların önüne geçeceğiz

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’taki Toplu Açılış Töreni’nde konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başlıkları şöyleki:

Kahramanmaraş’taki bu toplu açılış merasimini hayli daha evvel yapacaktık. Fakat Ege ve Akdeniz’de yaşanan sel felaketleri niçiniyle programımızı iptal etmek zorunda kaldık.

Yaşanan sel ve yangın felaketleri sırasında birileri milletin acılarını kendi kısır çekişmelerine alet ettiler. Kendilerine çıkar sağlamaya çalışanlar bir defa daha hüsrana uğradı. toplumsal medyada fitne fesat bozgunculuk faaliyetlerine milletimiz itimat etmemiştir.

Büyümede rekor üstüne rekor kırıyoruz. Merkez Bankası rezervlerimiz 118 milyar dolara ulaştı. Bay Kemal ne diyordu ‘128 milyar dolar nerede’ bunu soruyordu. Dikkat ederseniz artık sesleri çıkmıyor. Zira bunlar akşam sabah palavra söylüyor. Palavra terörü estirdiler. Artık ağızlarını açacak halleri kalmadı.

Enflasyonu da kısa müddette denetim altına alarak raflardaki fahiş fiyat artışının önüne geçeceğiz. Milletimizin sıkıntısıyla dertlenen biziz.

Türkiye’yi hala demokrasisi askıya alınabilecek bir ülke olduğunu düşünenler var. Buna kimsenin gücü yetmez.

Türkiye’yi yokların ve fakirlerin ülkesi olmaktan biz kurtardık. Bizden diğer da sizlerin kederleriyle sıkıntılanıp tahliller getirecek öteki kimse yoktur. Türkiye’de bugüne kadar demokrasi, özgürlük, hak, adalet, eser, hizmet ismine ne yapılmışsa altında bizim imzamız var. Bundan daha sonra da milletimizin hangi alanda neye muhtaçlığı var ise yapacak olan bir daha biziz.

Biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu yolda eksiğimiz var ise tamamlarız. Yanılgımız var ise düzeltiriz. Lakin Allah’ın müsaadesiyle Türkiye’yi 2023 amaçlarına ulaştırmadan son nefesimizi vermeyiz. Artık amaçlarımız neredeyse bir el uzatımı uzaklıktadır.

Ödenecek bedelleri ödedik, katlanılacak tüm kahırlara katlandık, artık bunların hasılasını toplama, büyük, kuvvetli Türkiye’yi adım adım inşa etme vaktidir. Artık bunların hasılasını toplama vaktidir. Birliğimiz ve birlikteliğimiz sürdüğü sürece bu milletin önünü kimse kesemez.