Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale’de gençlerle buluştu

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde düzenlenen 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Merasimi’ne ve Biga ilçesindeki toplu açılış merasimine katıldı.

ondan sonrasında Çanakkale Troya Müzesi’nde, “Ezineli Yahya Çavuş” belgeselinin galasına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle bir ortaya geldi. O buluşmanın imajları bugün yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyleki:

Müzeye gezen ziyaretçiler kendilerini 7 başlık altında sergilenen bir kıssada bulmaktadır. Troya Anadolu’dur. Anadolu’da insanımız için iyi olana sahip çıktık. Her türlü yatırımı yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Müzeler yoksulu bir ülke olmaktan çıktık. En çağdaş müzeler bizim devrimizde yapılmıştır. Dünya ile yarışıyoruz, yarışacağız.

“BELGESELİ GÖZLERİ YAŞLI OLARAK İZLEDİM”

Ezineli Yahya Çavuş, yüreğiyle Çanakkale Savaşı’nı ölümsüz kılan sembollerimizden biridir. Ezineli Yahya Çavuş belgeseli epeyce kıymetli bir çalışma. Ben bu belgeseli gözleri yaşlı olarak izledim, ağladım.

Belgeselin senaristine bilhassa teşekkür ediyorum. 16 şahısla 2 bin şahsa karşı verilen büyük bir gayret var. Çok sayıda düşman birliğinin topraklarımıza çıkarma yapmasını uzun bir süre engelleyen Ezineli Yahya Çavuş, büyük bir muvaffakiyet örneği sergilemiştir.

SORU – YANIT

1915 Çanakkale Köprüsü’nün tamamlanmasıyla birlikte bölgede nasıl bir değişim olacak?

Büyük oynamak budur. Bize ‘Bu hayal, yapılamaz’ demişlerdi. Fakat bunların hayal dediklerini biz gerçeğe dönüştürdük.

Bu köprü dünyada bir numara. Bunu övünerek söylüyoruz. Birileri bunu yapmamışsa biz yapmışsak beceri iltifata tabidir. Bunu yapacağız.

Köprünün açılışını tahminen 18 Mart’a bile kalmadan yapacağız. 6 dakikada bir yakadan öteki bir yakaya geçmek suretiyle vakti durdurduk. Bugün vidaları sıktık. Son tabliyeyi yerleştirdik. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

Detaylar geliyor…