Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birinci 4 maddeyi değiştirme fikri Kılıçdaroğlu’nun şahsi fikri midir?

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Küme Toplantısı’nda konuşuyor.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şu biçimde:

Geçtiğimiz yasama yılında epey çalıştınız. Bundan daha sonra hem Meclis’te birebir vakitte şehirlerinizde tıpkı uğraşla yolunuza devam edeceğine inanıyorum. Bu Meclis, ulusal çabayı zafere taşımıştır, cumhuriyeti kurmuştur, her darbe periyodunun akabinde ulusal iradeyi bir daha ayağa kaldırmıştır, yeni idare sistemimizi inşa etmiştir.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

İnşallah bu Meclis, Türkiye’nin ulusal iradeleri temsilcileri eliyle yapılan birinci anayasasını hayata geçirme erdemine de nail olacaktır. Birinci sivil anayasayı hazırlama teklifinde nitekim samimiyiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak kendi hazırlıklarımızı yapıyoruz. Başka partilerden de kendi hazırlıklarını kamuoyuna açıklamalarını bekliyorum. Başka partilerin Anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek, yasama yılı bitmeden Meclis bünyesinde bu işi sonuca ulaştırabiliriz. Uzlaşma sağlanamazsa siyasi partiler olarak yaklaşmakta olan 2023 seçimlerinde daima birlikte milletin terazisine çıkarız.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle elde edilen avantajların ne kadar kritik değerde olduğunu salgın devrinde gördük. Yeni anayasa süreci başarılı biçimde neticelendirilirse sıkıntılar esasen kendi mecralarında çözülür. Milletimize her hal ve koşul altında 2023 daha sonrası için yeni bir yol taahhüt ediyoruz. Ülkemizi evvel 2023’e, daha sonra da 2053’e taşıyacağız.

“İLK 4 MADDEYİ DEĞİŞTİRMEK KILIÇDAROĞLU’NUN FİKRİ Mİ?”

Yalnızca günü kurtarmak için aklına geleni söyleyenden siyaset adamı olmaz, devlet adamı hiç olmaz. Biz yeni anayasa diyoruz birileri çıkıyor, gerekirse birinci 4 maddeyi de değiştiririz diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpıyor. Buradan soruyorum, sanki birinci 4 maddeyi değiştirme fikri, tüm CHP’lilerin iradesi midir, yoksa Kılıçdaroğlu’nun şahsi fikri midir?

Biliyorsunuz bugün 6-8 ekim olaylarının 7. yıldönümü. HDP’nin o dönemki yöneticileri yandaşlarını sokaklara salmış ve onlarca insanın kanını dökmüştü. Bu gözü dönmüş alçakların pak insanları nasılca vahşice katlettiğini daha dün üzere biliyoruz. Azgın güruhu harekete geçirenler bugün cezaevinde ellerindeki kanın hesabını veriyorlar. Kılıçdaroğlu, hesabı sormak yerine bunlara art çıkmıştır. Bu partinin yerli de ulusal de olmayan siyasetlerini milletimize her fırsatta tekrar yine anlatacağız. Tarih, CHP üzere Cumhuriyetin en eski partisini, HDP üzere bir terör örgütü kuklasının buyruğuna verenlerden şüphesiz hesap soracaktır.

MERAL AKŞENER’İN ‘BAŞBAKAN ADAYIYIM’ KELAMLARI

Başka yanda CHP’nin başını çektiği ittifakın öteki ortağı olan parti ve başındaki hanımefendi var. YETERLİ Parti’nin kendi pozisyonunu muhafaza uğraşı artık sürdürülebilir değildir. Başbakanlığa talip olması da trajikomik imgeyle ilgili değildir.

HDP kanadı, hanımefendinin Başbakanlığını kabul etmeyeceğini aslına bakarsanız söylemiştir. HDP, Millet İttifakı’ndaki saklı paydaşlık hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Hayali bir makama talip olmasının gerisinde bu vetonun sineye çekilmesi vardır. Allah kimseyi bu biçimde bir pozisyona düşürmesin.

Çabayı milletin önünde yapmak yerine kapalı kapılar akabinde yürütmek zorunda kalanların akibeti işte bu biçimde olur. Gerçi çıkıp artık buna da itiraz edecekler. Bir yanda HDP’nin sufleleri ile siyaset yapan bir partinin genel lideri. Bu hanımefendinin ”28 Şubat kararlarına imza attım, hepsine de gönülden inanıyorum” kelamını de unutmadık. Beşerde ilkeve omurga olmayınca her devranda ne söylemesi gerekiyorsa onu ağzından saçmaktan geri kalmaz.

Her şey bir yana Türkiye, Türk siyaseti bu biçimde bir fotoğrafı hak etmiyor. Birbirlerinden hiç bir farkı yok. Akşam palavra, sabah palavra… bu kirli muhalefet şeklini reddediyoruz. CHP’nin başındaki zatın palavralarını ortaya sermekten biz yorulduk lakin bu zat, tıpkı ahlaksızlıkları yinelamaktan vazgeçmiyor.

“BAY KEMAL AYNAYA BAK”

Dün bir daha çıkmış MB’nin İstanbul’daki binasından ilgili ilgisiz bakmadan aklına ne gelirse sallamış da sallamış. Bay Kemal şayet uyuşturucu arıyorsan aynaya bak. AK Parti çatısı altında uyuşturucu ile iştigal eden insan bulamazsın. bu biçimde bir ifitirayı da AK Parti’ye atamazsın. Yatırım nasıl yapılır konusunda en küçük bir fikri olmayan bu zatın zırvalarına tek tek yanıt vermeyi zul kabul ediyorum. Kendisinin yalancılığı ve müfteriliği yargı sonucuyla da tescil edilmiştir.

Detaylar geliyor…