Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık HÜRKUŞ’umuzu da yapacağız

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyleki:

“Tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla yad ediyorum. Hamdolsun bizim karasıyla deniziyle havasıyla tüm ögeleriyle yüreği Allah, vatan ve millet sevgisiyle dolu bir ordumuz var. Bu mübarek orduyu tarihi misyonundan uzaklaştırmak için fazlaca oyunlar sergilendi. Bu milletin istiklaline ve istikbaline el uzatmak kimsenin haddi değil.

“TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ARTIK DAHA GÜÇLÜ”

Hudutlarımızda, denizlerimizde ve semalarımızda sizlerin sesi hakim pek bu millete yan gözle bakamazlar. Türk Silahlı Kuvvetleri artık daha kuvvetli ve daha özgüvenli.

“ORDUMUZU DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Teğmenlerimize nazaranv yerlerinde, konuklarımıza ülkelerinde muvaffakiyetler diliyorum. İnşallah her alanda ıslahatları kararlılıkla sürdürerek savunma sanayiimizin derinliğini artırarak, dünyanın en eski geleneğine sahip ordumuzu daha da güçlendireceğiz.

“SÜREKLİ KENDİMİZİ GELİŞTİRDİK”

Bizim milletimiz her devirde teşkilatçılığı, askeri kabiliyetleriyle daima öne çıkmıştır. Doğu ve Batı medeniyetlerinin külliyen kurduğumuz temaslar yardımıyla daima kendimizi geliştirdik, insanlığa da hizmet ettik.

TSK, eğitim modelindeki yeni vizyonuyla artık başarılarıyla global seviyede takdirle takip edilen bir pozisyona ulaşmıştır. Her milletin tarih sahnesinde öne çıkaran bir özelliği vardır. Bizim milletimiz de teşkilatçılığı ve ordusu ile öne çıktı.

“ARTIK KAPILARDA DİLENCİ DEĞİLİZ, TAM BİLAKİS HERKES BİZDEN TALEP EDİYOR”

PKK’dan FETÖ’ye kadar Türkiye’nin önüne dizilen tuzakları sıra sıra aşarak asli gündemimize odaklandık. Büyük ve kuvvetli Türkiye için adım adım ilerliyoruz. Bu sürecin en kritik safhalarından biri de askeri gücümüz çağın gereklerine göre kurduk.

Oburlarının ihsanı ile kuvvetli savunma sistemi kurulamaz dedik ve kendi göbeğimizi kendimiz kesmeye karar verdik. Artık İHA’larımız, SİHA’larımız, AKINCI’larımız var mı? Hepsi var. Artık kapılarda dilenci değiliz, tam tersine herkes bizden talep ediyor. Artık HÜRKUŞ’umuzu da yapacağız.

Tankından topuna, füzesinden radarına, bombasından tüfeğine kaç sanayi eserinde dünyadaki muadillerinden daha uygununu üretebilen bir ülke haline geldik. Ürettiğimiz SİHA’ların terörle çabamız yanında Suriye’den Karabağ’a kadar birçok çatışma alanında gösterdiği muvaffakiyetler dünyanın tamamının lisanındadır.

İmzalanan kontratların nasıl yerine getirilmediğini asla unutmayacağız. Bunlar bize Kıbrıs’ta telsiz bile vermedi. Makus komşular bizi mesken sahibi yaptı. Hamd olsun Savunma Endüstrimizin Başkanlığında gerek özel kesimimizin dayanağı ile bu sıkıntıları aştık. Gözlerimizin önünde terör örgütlerine nasıl bilabedel aktarıldığına şahit olduk. NATO’da birlikteiz ancak terör örgütlerine mühimmat gönderiyorlar.

Büyük ve kuvvetli Türkiye’nin inşaasını kimse engelleyemeyecek.15 Temmuz’u anlamayanlara son iletisi 2023’te vereceğiz.

Ülkemize yasal yollardan verilmeyen silahların teröristlerin kara borsalarında nasıl satıldığına şahit olduk.

Türkiye’yi gerisindeki binlerce yıllık devlet geleneğine bakmadan, hudutları cetvelle çizilmiş yapay ülkelerle karıştıranlar için acı gerçeklerle yüzleşme vakti gelmiştir.

Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’ün sembolü haline geldiği büyük ve kuvvetli Türkiye’nin inşasını Allah’ın müsaadesiyle kimse engelleyemeyecek.”