Cumhurbaşkanı Erdoğan Ampute Futbol Ulusal Ekibi’nin dünya şampiyonluğunu kıymetlendirdi: Bu azmin önünde hiç bir şey dayanmaz

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası finali daha sonrası TRT Spor’a değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söz etti:

“Gerçekten burada bir ders var. O ders şu; Bu engelli kardeşlerimizin, hırsı, azmi, kararlılığı, futbolun başka sağlam branşlarına örnek. Bu azmin, bu hırsın önünde hiç bir şey dayanmaz. Bundan dolayı gösterdikleri azim ve hırslılık sebebiyle şahsım, milletim ismine Ampute Ulusal Takımı’mızı tebrik ediyorum. Kutluyorum. Avrupa Şampiyonluğu akabinde artık dünya şampiyonluğu…

Angola da bayağı bir kadro değil. Angola’nın biliyorsunuz daha önce dünya şampiyonluğu var. Bizi de onların farklı yenişi var. bu biçimde bir ekibi yenmek, onlardan bu rövanşı almak nitekim alnı öpülesi atletlerimiz, gençlerimiz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Milletimizin gözü aydınlık olsun.”

TEBRİK İLETİSİ YAYIMLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda rakibi Angola’yı finalde yenerek şampiyon olan Ampute Futbol Ulusal Ekibi için tebrik iletisi yayımladı.

Erdoğan, Twitter hesabından yayımladığı iletisinde, “Ampute Futbol Dünya Kupası Şampiyonu olan Ampute Futbol Ulusal Ekibimizi kararlı gayretleri, çabaları ve bu harika muvaffakiyetleri için canıgönülden tebrik ediyorum.” sözlerine yer verdi.