Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 amaçlarımıza maruz kaldığımız tüm sabotajlara karşın adım adım yaklaşıyoruz

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD 26. Olağan Genel Konseyi’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyleki:

MÜSİAD’ın kurulduğu 1990 yılı Türkiye’si kalkınma uğraşımızın en kritik en karakteristik devirlerinden biridir. MÜSİAD hayli daha büyük bir vizyonla yola çıkmıştır. Hak, hukuk, adalet, eşitlik, barış, inanç, refah, memnunluk üzere milletimizin o periyotta milletimizin hasret çektiği medeniyet ihtiyaçlarını hamdolsun kısa müddette büyük ara kat etmiştir.

Salgın devrinin sıkıntı kaidelerinde kesintisiz sürdürülen etkin çalışmalar, sizlere olan beklentilerimizi artırdı.

MÜSİAD çatısı altında ülkesine hizmet veren tüm kardeşlerimize şahsım ve milletim ismine teşekkür ediyorum.

Türkiye’yi 2023 gayelerine sizlerle birlikte ulaştıracağız. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Ülkemizin dört bir yanını her alanda yatırımlarla yapıtlarla hizmetlerle donatarak muhtaçlığımız olan altyapıya kavuştuk.

Dünya bilim teknoloji zamanı yaşarken biz tüm uğraşımızı iç çekişmelere harcadık. Büyük sıçramayı bu yüzden kaçırdık.

Eğitimden sıhhate, ulaşımdan güçte, spordan toplumsal takviyelere kadar her alanda gayelerini gerçekleştirmeye uygun bir Türkiye var. Her alanda yatırımlarla ülkemizi donatarak gereksinimimiz olan altyapıya kavuştuk. Bu tabloyu aksine çevirmek, eski Türkiye stillerini hortlatmak isteyenler de yok değil. Lakin başaramayacaklar, müsaade vermyeceğiz. Artık her alanda gayelerini gerçekleştirmeye uygun yere sahip bir Türkiye var. Türkiye artık kelam sahibi, bu tartışılmaz.

Tüm kıymetli global platformlarda Türkiye’nin bir yeri ve yükü vardır. BM’den G-20’ye kadar ülkemiz isminden kelam ettiren bir ülke pozisyonundadır. Üstelik bu muvaffakiyetleri ülkemiz gizli/açık kaç ambargolara karşın ortaya koymaktadır. Geçmişte kaçırdıklarımıza ‘ah vah’ etmenin değil geleceği yakalamanın peşindeyiz. Amaçlarımızı buna göre güncelliyoruz.

Milletimize yemin ettiğimiz 2023 amaçlarımıza maruz kaldığımız tüm sabotajlara karşın adım adım yaklaşıyoruz.

Oğul Bush’u ziyaret ettiğimde kendisine ‘İHA niye vermiyorsunuz?’ diye sordum. bu biçimdelar İHA’yı bize iki günlüğüne verip geri alıyorlardı.

Şu anda Diyarbakır’da vatandaşlarım gecenin geç saatlerine kadar rahatlıkla dolaşıyor, bundan daha sonraki süreç daha da huzurlu olacak.