Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Bin Öğretmen Atama Merasiminde konuştu: Çocuklarımızı yeterli, faziletli ve ahlaklı insan olmaya sizler teşvik edeceksiniz

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 15 bin öğretmenin atama merasiminde konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyleki:

Biraz daha sonra bilgisayarla yapılacak kura süreci kararında 15 bin genç kardeşimiz öğretmenllik mesleğine birinci adımı atacak. Her biriniz birer eğitim neferi olarak yerinizi alacaksınız. Eğitim öğretim ordumuzu daha da güçlendireceğiz. 2021-2022 yılının birinci devrini salgına karşın son derece başarılı biçimde tamamladık.

Okullarımızı açık tuttuk. Son 100 yılın en önemli krizi olarak nitelenen bu salgın sürecinde olağan olarak kimi zorluklarla, engellemelerle karşılaştık. Daima karamsarlık aşılayarak öğretmen ve öğrencilerimizin yüreğine dehşet salarak süreci sabote etmeye çalıştılar. Hayal mahsulü bilgilerle insanımızı yanlış yönlendirmenin eforu ortasında oldular. Salgına karşın eğitim faaliyetlerini ülke çapında kesintisiz sürdürebilen bir kaç devletten biri olduk. Bu kritik periyodu alnımızın akıyla atlattık. Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, MEB’in tüm mensuplarını yine tebrik ediyorum.

“İKİNCİ PERİYODU DE KESİNTİSİZ TAMAMLAYACAĞIMIZA İNANCIMIZ SONSUZ”

Yüz yüze eğitim konusundaki net duruşumuzun milletimiz tarafınca da takdirle karşılandığını görüyoruz. İnşallah sizlerin gayretiyle eğitim öğretim devrimizin ikinci periyodunu de kesintisiz tamamlayacağımıza inancımız sonsuz. Eğitim için harcadığımız her bir kuruşu ülkemizin geleceğine yapılan en büyük yatırım olarak kıymetlendiriyoruz.

Dünyanın pek epey ülkesinin mevcut öğretmen sayılarını bile koruyamadığı periyotta biz yeni öğretmen alımlarımızı sürdürdük. Son 2 yılda 77 bin öğretmenimizi okulları ile buluşturma başarısı gösterdik. Bugünkü atamalarla birlikte son 19 yılda 729 bin 487 öğretmenimizin atamasını yapmış oluyoruz. Mevcut öğretmen takımımızın yüzde 73’ü bizim hükümetlerimiz devrinde atandı.

“KISA MÜDDET EVVEL KRİTİK BİR ADIM ATTIK”

Öğretmen başına öğrenci sayısında OECD sayılarını yakaladık, hatta geçtik. Öğretmenlerimizin mali ve özlük haklarının güzelleştirilmesinde de değerli aralık kaydettik. Avrupa’da son 19 yılda öğretmen maaşlarını en epeyce uygunlaştıran ülke Türkiye’dir. Çocuklarımızın eğitime erişimini kolaylaştırmak gayesiyle attığımız en büyük adımlardan biri de ders kitaplarının fiyatsız dağıtılmasıdır. Şimdiye kadar 4 milyara yakın ders kitabını öğrencilere dağıtmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kısa mühlet evvel kritik bir adım attık. Yardımcı eğitim kitaplarını da MEB basarak öğrencilerimize ulaştırmaya başladı. Bu yılın sonuna kadar sayıyı 100 milyona çıkartmayı planlıyoruz.

Bundan daha sonra temel odaklanmamız gereken konu, eğitimin kalitesini arttırmaktır. Müfredat başta olmak üzere eğitim-öğretimin içeriğini güncellemek ve çocuklarımıza en uygun olanı sunmak durumundayız. İlim seyahati yalnızca okulla hudutlu olmayan son nefesimize kadar süren uzun bir seyahattir.

TBMM’de görüşmeleri süren Öğretmenlik Meslek Kanunu, lisansüstü ve doktora yapan öğretmenlerimize ek teşvikler getiriyor. Kanunun şimdiden öğretmenlerimize güzel olmasını diliyorum.

Bizim Aybüke’lerimiz oldu. Onlar şehadete yürüdüler. Necmettin öğretmenlerimiz oldu. Onlar şehadete yürüdüler. Bu mesleğin bu yanı da var. Herkese nasip olmaz. İnanıyorum ki Aybüke öğretmen, Necmettin öğretmen bu erdemle ebedi alemde cennetle müjdelenen bireyler içinde yerlerini aldılar. Kalbi kıpır kıpır çarpan o hoş yüzlü çocuklar artık sizlere emanet.

Sizler gözleri ışıldayan çocuklara yalnızca bilgi de aktarmayacaksınız. Duruşunuzla, sözlerinizle, her halinizle onlara örnek olacaksınız. Çocuklarımızı âlâ, faziletli ve ahlaklı insan olmaya da sizler teşvik edeceksiniz. Öğrencilerimizi dinamik, açık fikirli, sorumlu fertler olarak yetiştirmenizi bekliyoruz.