Çoğu Biden seçmeni bile gelişen bir ekonomi görmüyor

Kemal

New member
Başkanların kısa vadede enflasyonu doğrudan kontrol etmesi zor. Ancak Beyaz Saray, artan petrol fiyatlarını sınırlamak için 2022 sonlarında Stratejik Petrol Rezervinden petrolün serbest bırakılması gibi aileler için önemli olan bazı spesifik maliyetleri ele aldı. Enflasyonu Azaltma Yasası, Medicare kapsamındaki reçeteli ilaç fiyatlarını düşürdü ve diyabetli kişiler için insülin maliyetlerini sınırladı. Yönetim ayrıca konser biletleri, uçak biletleri ve hatta doğum günü partileri gibi şeylerin fiyatlarını artıran sözde “önemsiz ücretler” de talep ediyor.

Bay Doss, yönetim fiyatları düşürmeye yönelik spesifik çabaları hakkında ne kadar çok konuşursa Bay Biden’ın o kadar fayda sağlayacağını söyledi. Aynı zamanda Bay Biden, suçu başka yöne çevirerek inatçı enflasyonun darbesini yumuşatabilir; kendisinin makul bir şekilde asıl nedenin kontrolden çıkmış bir salgın olduğunu ve diğer zengin ülkelerin çoğunun durumunun daha da kötü olduğunu iddia edebilir.

Harrisburg, Pensilvanya’da muhasebeci ve dört çocuklu bekar bir anne olan 44 yaşındaki Kendra McDowell için de durum böyle. Süpermarkete her gittiğinde enflasyonun acısını hissediyor (geçen ay market alışverişine 1.000 dolar harcadı ve dondurucusunu bile doldurmamıştı) ve müşterilerinin bilançolarının sağlığını hissediyor. Ekonominin kötü olduğu yönündeki değerlendirmesine rağmen, Kovid-19’un huzurevlerini vurmasından bu yana talebin büyük olduğu bir alan olan evde bakım alanında iş kurmak için hâlâ yeterli güvene sahip.

Bayan McDowell, “Ekonomi hakkında konuştuğumda, her şeyin enflasyonla ilgili olduğunu görüyorum ve bana göre enflasyon sistemiktir ve Trump yönetiminden kaynaklanmaktadır” dedi. Pandemi hızlı bir şekilde kontrol altına alınmış olsaydı, tedarik zincirleri ve iş gücü kesintilerinin ilk etapta fiyatları artırmayacağını savundu.

Dahası, durumun kendi kendine iyileştiğini görüyor ve Bay Biden’ın Ukrayna’daki ve şimdi de Gazze’deki savaşların zorlukları göz önüne alındığında elinden gelenin en iyisini yaptığına inanıyor. “İnsanlar alışveriş yapıyor – nedenini biliyor musunuz? Çünkü onların işleri var” dedi Bayan McDowell. “Allah korusun, bugün ya da yarın iş bulmam gerekse, eskisinden daha kolay olurdu.”