Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırarak kaçan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın teslim oldu

Leyla

Global Mod
Global Mod
Yüksek kâr hissesi vaadiyle Çiftlik Bank üzerinden 80 bin şahıstan topladığı 500 milyon TL’nin üstündeki parayla kayıplara karışan ve 2.5 yıldır firarda olan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın, Brezilya Sao Paulo’da teslim olduğu bildirildi.

Teslim olacağını açıklamıştı

Kırmızı bültenle aranan Aydın, geçtiğimin gün yaptığı görüntülü açıklamada, kısa müddet ortasında Türk elçiliğine teslim olacağını söylemişti. Aydın, yaptığı konuşmada, “Ben Mehmet Aydın. Bilindiği üzere Çiftlik Bank’ın kurucusu ve mucidiyim. Bu projeye başlarken gayem oyun platformumuzu kullanan bireylerin hem oyun oynamaları, birebir vakitte şirketimizin reklam bütçesi için ayırdığı paradan yaralanmaları, ek bir gelir elde etmelerini sağlamaktı” sözlerini kullanmıştı.

“Ben de mağdur oldum”

Kelamlarının devamında hiç bir vakit kimseyi ziyana uğratmak yahut dolandırmak biçiminde fikir ve teşebbüsünün olmadığını tabir eden Aydın, “Kurmuş olduğumuz oyun platformu sizler tarafınca sevildi ve benimsendi. Biz de sizden aldığımız güç ile Türkiye’nin 81 vilayetinde bayilikler, et, süt, bal ve yumurta tesisleri yatırımları yaptık. Fakat gelinen son süreçte şirketin epey fazla büyümesi, etrafındaki berbat niyetli insanların haksız hasılatlar elde etmesi ve etmeye çalışmalarını, şirketin büyüklüğü niçiniyle geç fark ettiğimden sizler üzere ben de mağdur oldum” demişti.

Mehmet Aydın’ın son hali.

“Türk yargısına teslim olacağım”

Mağduriyetleri gidermek ismine elinden geldiğini vurgulayan Aydın, “Suçsuzluğumu ve mağduriyetimi kanıtlamak için kendi hür irademle Türk yargısına teslim olacağım. Bu noktada Türk yargısına vereceği kararda ve gerçeği bulacağımıza hiç kuşkum yoktur” biçiminde konuşmuştu.