CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in makam sürücüsü İlyas Öcal’ı evvel özel kalem müdürlüğüne getirildiğini, akabinde da şube müdürlüğüne atandığı argüman etmiş, hatta mevzuyla ilgili geçtiğimiz Mayıs ayında TBMM’ye soru önergesi vermişti. Aslı olmayan bu tez aylardır kimi kesitler tarafınca daima gündemde tutulmaya devam edildi. Başta CHP’liler olmak üzere birfazlaca muhalif sendika ve isimler tarafınca bu argüman biroldukca defa dillendirildi, toplumsal medya hesapları aracılığıyla algı yaratıldı.
Aynı iddiayı araştırmadan, sormadan CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel TBMM’de gündeme getirdi
BÖYLE BİR ATAMA YAPILMADI
Akşam’ın haberine bakılırsa; Bakan Özer’in istisnai takım yetkisine dayanarak bu atamayı yaptığı sav edilmişti. Ulusal Eğitim Bakanlığı kaynakları ise bakanlık nazaranvindeki bireylerin istisnai takım ytesirinin olduğunu fakat savların aylardır adeta bir sakız üzere bilhassa dillendirildiğini lakin argüman edildiği üzere bir atamanın kelam konusu olmadığı söylemiş oldu.
HİÇBİR VAKİT ŞUBE MÜDÜRÜ VAZİFESİNDE BULUNMADI
Kaynaklar ‘İddialarda ismi geçen İlyas Öcal isimli kişi MEB bünyesinde hiç bir vakit şube müdürü olarak bakılırsav yapmamıştır’ dedi.
Aynı iddiayı araştırmadan, sormadan CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel TBMM’de gündeme getirdi
BÖYLE BİR ATAMA YAPILMADI
Akşam’ın haberine bakılırsa; Bakan Özer’in istisnai takım yetkisine dayanarak bu atamayı yaptığı sav edilmişti. Ulusal Eğitim Bakanlığı kaynakları ise bakanlık nazaranvindeki bireylerin istisnai takım ytesirinin olduğunu fakat savların aylardır adeta bir sakız üzere bilhassa dillendirildiğini lakin argüman edildiği üzere bir atamanın kelam konusu olmadığı söylemiş oldu.
HİÇBİR VAKİT ŞUBE MÜDÜRÜ VAZİFESİNDE BULUNMADI
Kaynaklar ‘İddialarda ismi geçen İlyas Öcal isimli kişi MEB bünyesinde hiç bir vakit şube müdürü olarak bakılırsav yapmamıştır’ dedi.