CHP’li Ümit Kocasakal’dan davet: Partiyi Kılıçdaroğlu işgalinden kurtarın

Leyla

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplumsal medya hesabından paylaştığı görüntüyle partisinin geçmişiyle helalleşme seyahatine çıkacağını duyurarak; “Benim liderliğini yaptığım partinin de geçmişte yarattığı derin yaralar vardır. Ben bu yaraların kapanması için helallik isteme, helalleşme seyahatine çıkıyorum” demişti.

CHP’LİLER KILIÇDAROĞLU’NA REAKSİYONLU

CHP ortasında tartışmalara niye olan Kılıçdaroğlu’nun bu kelamlarına, CHP’nin boykot sonucu aldığı CNN Türk televizyonunda programa çıktıktan daha sonra partiden ihraç edilen Ümit Kocasakal reaksiyon gösterdi. Toplumsal medya hesabından bir dizi paylaşımda bulunan Kocasakal, şunları söylemiş oldu:

“LAFA GELİNCE ATATÜRKÇÜSÜNÜZ”

Duydunuz mu? Kemal Beyefendi (Kılıçdaroğlu) “helalleşme yolculuğuna” çıkma sonucu almış! Lafa gelince Atatürk’ün partisi, ancak lafa gelince Atatürkçüsünüz değil mi? Anlaşılıyor ki af dilenip, helalleşilecek ve bu türlü kapatılacak birinci yara ‘Dersim katliamı’ Seyit Rıza’yı da onursal üye yaparsınız artık.

“1915 İLE DE YÜZLEŞİN”

Kocasakal, CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu’nun 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni tezlerini destekleyen paylaşımına da göndermede bulunarak, “1915 Ermeni soykırımı’ ile de ‘yüzleşilmeli’, helalleşilip kucaklaşılmalı. Herbiçimde 1919 Canan bayanı kıracak halleri yok!” sözünü kullandı.

“CHP’Yİ İŞGALDEN KURTARIN”

Kocasakal, CHP örgütlerine ve partililere de Kılıçdaroğlu’na karşı ayaklanma davetinde bulunarak, “İhraç edilmiş lakin kağıt üstünde değil, gerçek ve kökten bir CHP’li olarak Partililere, örgüte sesleniyor ve yalvarıyorum: Lütfen artık harekete geçerek Partimizi bu işgalden, bu fütursuzluklardan kurtarın. Çok geç olmadan. Lütfen sessiz ve reaksiyonsuz kalmayın. Partimizi prensiplerine ve programına yabancı bir avuç bireye bırakmayın” dedi.