CHP’li Gökmen Öğüt’ün skandal kelamları Ayşenur Arslan’ı bile şaşırttı: NATO Türkiye’ye müdahale etmeli

Leyla

Global Mod
Global Mod
Halk TV’de yayınlanan Medya Mahallesi programının sunucusu Ayşenur Arslan, CHP 24’üncü periyot milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ü konuk aldı. Bahsin NATO’ya gelmesi üzerine CHP’de Parti Meclis Üyeliği bakılırsavini sürdüren Gökmen Öğüt, NATO’nun demokrasi sıkıntısı olmadığını belirtti. NATO’nun demokrasi kederi olmadığını açıklarken bunu Türkiye’ye bir müdahalede bulunulmamasına bağlayan Öğüt, sunucu Ayşenur Arslan’ın şaşkın bakışlarıyla karşılaştı.

“NATO’NUN DEMOKRASİ KEDERİ OLSA TÜRKİYE’YE MÜDAHALE EDERDİ”

Türkiye’ye müdahale edilmesi gerektiği fikriyle açıklamalarını sürdüren Öğüt’ün, “Ben şunu söylüyorum. NATO, milletlerarası emperyalizmin askeri gücü, biz de oranın üyesiyiz. Sorun yok fakat bu NATO’nun, Avrupa’nın, Türkiye’de demokrasi olsun diye bir kaygısı olduğuna inanmıyorum. Olsaydı 10 yıldır birtakım müdahaleler yapardı.” sözleri üzerine Arslan, “Ay ne yapardı canım müdahale derken?” dedi.

“ESKİDEN ÖNEMLİ MÜDAHALELER YAPIYORLARDI”

Öğüt, açıklamalarını “Eskiden yapardı canım. Evvelce dünyada karizmatik sol önderlerin olduğu Fransa’da komünistlerin, İtalya’da komünistlerin belediyelere hakim olduğu bir periyot vardı. Önemli müdahaleler yapıyorlardı.” kelamlarıyla sürdürdü. Bunun üzerine Ayşenur Arslan da, “Önümüze kontrat koyuyorlardı doğal olarak…” dedi.