CHP’den 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan’a saygısızlık: Konuşmasını dinlemediler

Leyla

Global Mod
Global Mod
15 Temmuz gecesi darbeciler, kendilerine karşı en büyük mahzur olarak gördükleri polis teşkilatını saf dışı bırakmak için her yolu denedi. Helikopter ve F-16 ile Gölbaşı’nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü bombalayarak 62 polisi şehit etti. Cuntacı FETÖ’cülerin birinci amaçların biri de Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Çaba Daire Lideri Aslan’dı.

DERDEST EDİLDİ

Darbe teşebbüsünün başladığı saatlerde Turgut Aslan da harekete geçmişti. Fakat Jandarma Genel Komutanlığında FETÖ’cüler tarafınca müdafaası ve kendisi elleri ve gözleri bağlanarak derdest edildi. Gözler kapalı biçimdeyken, başından 2 defa vurulan Aslan ağır yaralandı. Müdafaası Hasan Gülhan ise şehit edildi.

CHP’LİLER ASLAN’I DİNLEMEDİ

15 Temmuz’un simge isimlerinden olan Aslan’a, CHP’liler tarafınca 15 Temmuz’un yıldönümünde saygısızlık yapıldı. SüperHaber’in haberine nazaran, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün 5. yıl dönümü kapsamında Gölbaşı Belediye Meclis toplantısına katılan Gazi Turgut Aslan’ın konuşması sırasında, CHP’li Meclis üyeleri salona girmedi.

ASLAN NELER DEDİ?

Gazi Turgut Aslan Gölbaşı Belediye Meclis toplantısında yaptığı konuşmada şu tabirleri kullandı: Sizler yalnızca bu meclisin üyeleri değil, 15 Temmuz 2016 günü hain darbe kalkışmasında bu ilçe sonları ortasında işgal edilen TRT binası ve Türksat binası ile zalimce uçaklarla bombalanan Özel Harekat Binası’na tereddüt etmeden koşarak giden ve çıplak elleriyle, silahlı hainlere direnip, gerek şehit, gerek gazi olmayı göze alarak hainleri etkisiz hale getiren Kahraman Gölbaşı halkının birer temsilcilerisiniz.

ÖLDÜ DİYE BIRAKTILAR

Gölbaşı halkının feraseti ile birinci kurtarılan kurum olan TRT binası, gayret eden tüm ünitelere büyük bir moral ve inanç aşılamıştır. Bu niçinledir ki tarih Gölbaşı halkını altın harflerle yazacaktır. Ben de kalkışmanın sinyallerini aldığımda, derhal hainlerin üs olarak kullandığı Jandarma Genel Komutanlığına geçtim. Kapıda derdest edildim. Müdafaamı şehit ettiler. Benim de başıma iki el ateş ederek öldü diye bıraktılar. Beni bulduklarında Kelime-i Şehadet getiriyormuşum. İşte artık dimdik huzurunuzda, milletimin devletimin emrindeyim. Lakin ve fakat Allah’ın dediği olur. Beni buraya davet edip bu fırsatı verdiğiniz için başta Sayın Liderim ve pahalı yardımcıları olmak üzere hepinize şükranlarımı sunuyor, Meclisinizi hürmetle selamlıyorum.

AK PARTİ’DEN KINAMA

AK Parti Gölbaşı Belediye Meclisi Küme Başkanvekili ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Osman Karaaslan, CHP’li Meclis üyelerini kınadı. Karaaslan yaptığı açıklamada “Gölbaşı Belediye Meclisimizde konuk ettiğimiz 15 Temmuz gecesi kahramanlarımızdan Sayın Turgut Aslan’ı protesto ederek Meclis Salonuna girmeyen CHP’li meclis üyelerini kınıyorum. Darbeyi TV’den izleyen CHP Genel Liderinin partisinin meclis üyelerine yakışan da meclise girmemekti” dedi.