CHP’de ‘ses kaydı’ zelzelesi: Tunç Soyer’e küfrettiği öne sürülen CHP Konak İlçe Lideri Gruşçu istifa etti

Leyla

Global Mod
Global Mod
CHP Konak İlçe Lideri Davet Gruşçu’nun yaklaşık 2 yıl evvel İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer ile Konak Belediye Lideri Abdül Batur’a yönelik emekçi alımı üzerinden küfür ve hakaret ettiğine yönelik ve kendisine ilişkin olduğu ileri sürülen ses kaydı parti içerisinde adeta krizi niye oldu.

SABAH ‘GÖREVE DEVAM’ DEDİ AKŞAM İSTİFA ETTİ

Bugün öğlen saatlerinde ilçe idaresiyle yaptığı toplantının akabinde ‘bakılırsave devam’ sonucu alan ve bu sonucu da vilayet başkanlığına bildiren Gruşçu, akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada ise ilçe başkanlığından istifa ettiğini duyurdu.

“KUMPASIN MUHATAPLARIYLA HESAPLAŞACAĞIZ”

Gruşçu açıklamasında şu tabirlere yer verdi:

“2014 yılında kongrede delegelerimizin iradesiyle seçilerek sırasıyla ilçe sekreteri, ilçe lider yardımcısı ve 4 yıla yakındır yürüttüğüm ilçe başkanlığı vazifemde, ihale peşinde koşmadan, belge takipçiliği yapmadan, bulunduğum pozisyonları kendi çıkar ve menfaatlerim uğruna kullanmadan yalnızca vatanıma ve vatandaşıma hizmet için çalıştım. ‘Ne keyifli ki’ adım ahlaksız, prensipsiz, hileli ve akçeli işlerle bir ortada hiç anılmadı. 20 yıldır ailemden, sevdiklerimden yoksun kalarak, gündüzü gecesi olmadan, pandemi, hastalık demeden ülkemizin refaha kavuşması, vatandaşlarımızın huzur ve memnunluğu için verdiğim emek, efor, çalışma; ferdi hırslarını her şeyden önde tutan bireylerce yok edilmek istenmektedir. Basına yansıyan; bana, yasa dışı yollarla yapılmaya çalışılan bu kirli kumpasın muhataplarıyla yargı önünde olağan olarak hesaplaşacağız. Mevzunun yargıya intikal etmesi sebebiyle sürecin sağlıklı işlemesi, canımdan epey sevdiğim partimin iktidar yolundayken yıpratılmaması ve vazifede bulunan yol arkadaşlarıma ziyan gelmemesi için kan değişiminin yararlı olacağı inancıyla ilçe başkanlığı nazaranvimden istifa ediyorum. Bizim için değerli olan makam, mevki, koltuk değil! Ben bir daha her vakit partimin ve ülkemin hizmetkarı olacağım. Aldığım bu sonucun partimiz ve tüm yol arkadaşlarım için iyi olmasını diliyorum.”