CHP’de adaylık kapışması

Leyla

Global Mod
Global Mod
İmamoğlu, son verdiği röportajında cumhurbaşkanlığı adaylığına ait, “Şu an benim aklımdan geçen ve hedefim, İstanbul’da bakılırsavini en uygun yapan bir belediye lideri olmaktır. Dahası maksadım, İstanbul’da tarihin en başarılı belediye lideri olmaktır, daha ötesi yok” sözlerini kullandı. İmamoğlu’nun bu kelamları parti ortasında CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu’na gönderme yaptığı formunda değerlendirildi.

ZIT DÜŞMEMEK İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Kılıçdaroğlu, belediye liderlerinin adaylıklarına ait yaptığı bir değerlendirmede, “İkinci devir de devam etmeliler” demişti. İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla kamuoyunda aksi düşmemek için bu tabirleri kullandığı konuşuluyor. Kulislerde, İmamoğlu’nun konuşmasının devamında söylemiş olduği, “Birilerinin dediği üzere ‘İstanbul’u alan Türkiye’yi alır’ tezine de damga basmış olacağım. Benim yapmak istediğim budur. İnşallah az evvel söz ettiğim üzere İstanbul’un en başarılı belediye lideri olurum” cümleleri ile de cumhurbaşkanlığı adaylığına kapıları kapatmama bildirisi verdiği tabir ediliyor.

ORTAKLARLA ORTAYI TUTACAK

Kulislerde, İmamoğlu’nun geri planda kalarak adaylık çalışmalarını saklı yürüteceği dillendiriliyor. İmamoğlu’nun Millet İttifakı ortakları HDP ve UYGUN Parti ile de ortayı uygun tutarak adaylık çalışmaları yürüteceği belirtiliyor.