CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce’yi satmadık partimizde bu yoktur

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde CHP idaresinin “Başımıza bela mı edeceksin, niye bu kadar gösteriyorsunuz?” diyerek sansür uygulattığı Memleket Partisi Genel Lideri Muharrem İnce, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Seçim gecesi beni niçin sattın?” diye sormuştu.

Tekirdağ’da konuşan İnce, Kılıçdaroğlu’na yönelik “Seçim gecesi beni niçin sattınız? Niçin 12 bin sandığa gözlemci koymadınız. niye sistemi çökerttiniz? niye bana sonuçları vermediniz? niye bana oy vermediniz? Gel bunları tartışalım. Madem demokratsın, evvel gel benimle bir tartış” sözlerini kullanmıştı.

“CHP’de kimse satılacak duruma düşmez”

Cumhuriyet Gazetesi’nden İpek Özbey’e konuşan Kılıçdaroğlu, “Muharrem İnce, ‘Benim afişlerimi dağıtmadılar, Hazine’den aldıkları parayı harcadılar, oy vermediler’, ‘niçin beni sattınız’ dedi. Sattınız mı?” sorusuna karşılık verdi.

bu biçimde bir şeyin kelam konusu olmadığını savunan Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde kimse satılacak duruma düşmez. Partinin geleneğinde de örfünde, âdetinde de bu yoktur. Bu kadar!” dedi.