CHP gaye gösterdiği SİHA’ları sahiplenmeye çalışıyor: Birinci destekleyen biziz

Leyla

Global Mod
Global Mod
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HaberTürk’ten Nihal Bengisu Karaca’ya açıklamalarda bulundu.

“FABRİKASINI BİRİNCİ BEN GEZDİM”

Savunma sanayi hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine İHA/SİHA’ları birinci destekleyen kişi olduğunu söyleyerek, “Ben o SİHA’ların yapıldığı fabrikayı Erdoğan’dan evvel gezmiş biriyim” dedi.

REKOR İHRACAT REKOR YERLİLİK

Savunma ve havacılık endüstrisi, 3 milyar 224 milyon 786 bin dolarla, 2021 yılını ihracat rekoru kırarak kapatmıştı. Ayrıyeten, geliştirilen araç, ekipman ve alt sistemlerle Türkiye’nin dışa bağımlılığı azaltılarak yerlilik oranı yüzde 80’ler düzeyine çıktı.

CHP başkanı, bu bilgilere karşın savunma endüstrinin battığını öne sürdü. “SİHA’ları birinci destekleyen benim, savunma endüstrini batıran ise hükümet” tabirini kullandı.

SİHA’LAR CHP’NİN AMACINDAYDI

halbuki CHP, Baykar üretimi İHA/SİHA’lar için Meclis’e soru önergesi dahi vermişti. CHP’li Eren Fazilet, milletvekilliği devrinde, terör örgütlerinin kaygılı düşü olan İHA ve SİHA’lar için TBMM’ye önerge vermişti. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, terörle uğraşta kullanılan silahlı insansız hava aracını “bu biçimde formül olmaz” kelamlarıyla eleştirmeye kalkışmıştı.

MAHKEME TESCİLLİ İFTİRA

CHP’liler, Selçuk Bayraktar’ın mütevelli heyeti lideri olduğu Türkiye Teknoloji Kadrosu’nun (T3 Vakfı), İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yardım aldığına yönelik iftira da atmıştı. CHP’li Veli Ağbaba, yalanlamalara karşın temelsiz iddiayı günlerce gündemde tutmuştu.

T3 Vakfı’ndan yapılan açıklama.

Mahkeme sonucuyla da bunun palavra olduğu tescillenmiş; argümanın birinci sahibi Orhan Uğuroğlu’nun tazminat ödemesine karar verilmişti.