Cemal Kaşıkçı davasında şahit sözleri alındı: ‘Acele teşekkür’ diyorlardı

Leyla

Global Mod
Global Mod
Washington Post müellifi Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, 2 Ekim 2018’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesine ait 26 sanığın yargılandığı davada 2 şahidin sözüne başvuruldu.

26 sanık hakkında yakalama sonucu var

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, haklarında yakalama sonucu bulunan firari 26 sanık katılmadı. İstanbul Barosu tarafınca nazaranvlendirilen kimi avukatların sanıkları temsil ettiği duruşmada, Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı müşteki Hatice Cengiz ile avukatı hazır bulundu.

Başkonsoloslukta sürücü olan Karataş’ın tabiri:

Duruşmada birinci vakit içinderda Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda sürücü olarak misyon yapan şahit Serhat Karataş dinlenildi.

Karataş, olay günü binanın haricinde güvenlik kulübesinde olduğunu, Hatice Cengiz ve Cemal Kaşıkçı’nın geldiğini gördüğünü anlatarak, “Merhum (Cemal Kaşıkçı) içeri girdi, hanımefendi (Hatice Cengiz) dışarıda bekledi. Daha evvel bir defa daha gelmişlerdi. daha sonrasında bir şey görmedim. Çıkışlarını da görmedim.” dedi.

‘Acele teşekkür, ivedi teşekkür’ diyorlardı

Konsolosluğun talimatıyla bir otelden konuk almaya gittiğini aktaran Karataş, şu sözleri kullandı:

“3 bireylerdi, otelden aldım, konsolosluğa getirdim. Suudi vatandaşlarıydı. Soruşturma etabında bana gösterilen fotoğraflardan bu şahısları teşhis ettim. bir daha olay günü akşamı beni çağırdılar. Konukları havalimanına bırakmamı söylemiş olduler. Bu bireylerin otelden getirdiğim konuklar olup olmadığını bilmiyorum.

bir daha 3 Suudi vatandaşıydı. Bu bireyleri konsolosun konutundan aldım ve götürdüm. Bir anormallik yoktu. İSTOÇ civarında trafik vardı diye ‘Acele teşekkür, çabuk teşekkür’ diyorlardı. Özel uçakla gideceklerdi sanırım, zira art taraftaki sivil havacılık kısmına bıraktım. olaydan, 1-2 gün daha sonra basına yansıyınca haberdar oldum. Olay daha sonrasında da konsolosluk ortasında konuşulan olağandışı bir şeyden haberdar olmadım.”

Sanıklarla ilgili yakalama kararlarının devamına hükmeden heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.