Cata Coll ve Mary Earps – Benzer kariyerlere sahip iki kaleci

Kemal

New member
Şimdi finalle ilgili bu soru da cevaplandı: İspanya ve İngiltere Kadınlar Dünya Kupası finalinde (Pazar, 12:00 CEST, ZDF) karşılaştıkları zaman takımlar hangi formaları giyecek? “Furia Roja” ev sahibi takım olarak yönetildiği için mavi şort ve kırmızı mayoyla kalıyor, “Aslanlar” açık mavi deplasman formasıyla kaçıyor. Ve bekçiler? Cata Coll (İspanya) sarı, Mary Earps (İngiltere) yeşil giyer. Her halükarda, bu iki kahraman, Sidney’deki son hesaplaşma için gerçek bir renk sıçramasıdır: Her biri, bu aşamaya girdiklerinde kendilerini çimdiklemek zorundadır.

Cata Coll bir bulutun üzerinde yaşıyor

Coll, “Geçen gün bir anneyle konuştuğumda, buna hala inanamadım: Bir bulutun üzerinde yaşıyorum ama ayaklarım yerde,” dedi. Ve Earps, “Çılgınca geliyor çünkü uzun bir yol. Buna gerçekten inanamıyorum.” Ancak bu, Dünya Kupası’nın son aşamalarında bir futbolsevere bir şekilde tanıdık gelmiyor mu? Finali bir dünya şampiyonu kurtarışıyla belirleyen ve ardından Altın Eldiven’i alan Arjantinli amigo ve penaltı atışı Emiliano Martinez pek de öyle değildi. Katar’daki erkekler Dünya Kupası öncesi listede… Böylesine kahramanca bir rolü doldurmak 22 yaşındaki bir İspanyol’a mı yoksa 30 yaşındaki bir İngiliz’e mi düşüyor?

Mallorca’da büyüyen Coll, daha büyük sürpriz konuk. Dünya Kupası’ndan önce çapraz bağ kopmasının sonuçlarını ilkbahara kadar iyileştirdi. Dahası, uzun süredir uluslararası kaleci Sandra Paños’un oynadığı FC Barcelona’da sadece iki numara, ancak derneğe isyan etmeye çalışan 15 isyancıdan biri. Milli teknik direktör Jorge Vilda, genç kulüp arkadaşını Yeni Zelanda’ya götürdü, ancak başlangıçta Real Madrid’den Misa, Maria Isabel Rodriguez Rivero’ya güvendi. Milli teknik direktörün Japonya’ya karşı son grup maçında 24 yaşındaki oyuncudan gördüklerini beğenmedi (0:4). Karizma yok, güvenlik yok.

İlan | daha fazlasını okumak için kaydırın

Son 16 turundan önce her şey bir gecede değişmeli. Vilda, Coll’e uluslararası ilk çıkışını yapması planını anlattı. Takım arkadaşı Laia Codina, İsviçre’ye karşı kendi golünü attı (5-1), ancak 23 numara bunun için çok az şey yaptı ve başarılı oldu – ve kısa süre sonra Hollanda’ya karşı çeyrek finalde (2-1) ve yarı finalde. İsveç’e karşı (2-1) daha da iyi. İngiltere’ye karşı oynanan final öncesinde şunları söyledi: “Onlardan korkmuyoruz. Bence kupayı kaldırabiliriz çünkü çok eksiksiz bir takımız.” İspanyolların şampiyonluğu kazanması yapbozun son parçası mı?

Diğer tarafta, Earps zaten her şeyi deneyimlemiş birini bekliyor. Nottingham’dan gelen kaleci, ev sahibi Avrupa Şampiyonası’nda İngiliz kadınların desteğini çoktan almıştı. Ve rakibinin aksine özgeçmişinde üç değil 40 uluslararası maçı var ve Manchester United’da bir numara. Ama aynı zamanda birçok düşük vardı.

Mary Earps geçen yıl dünya kalecisiydi

Her şeyden önce, VfL Wolfsburg’daki ara dönem (2018/19), Almuth Schult’u geçemeyince, kısa süre sonra birkaç kilo fazlasını taşıdığında, kendisi üzerinde çalışmak yerine çevresiyle sürekli tartıştığında onu şekillendirdi. Açıkları yüzüne açıkça ovuşturan mevcut milli koçu Sarina Wiegman ile tanışmak zorunda kaldı. “Dürüstlüklerini ve açıklıklarını seviyorum. Hayatım kendi kendine değişti,” diyor Earps. Bugün, çizgide ve ceza sahasında büyük bir özgüven sergileyen atletik bir kaleci. Ne de olsa geçen yıl dünya kalecisi bile oldu. Tabii ki finalden önce söylediği şey: “İspanya harika ama daha oynayacak bir maçımız var. O zaman hedefimize ulaşmış oluruz.” Ancak, bunun hala açıklığa kavuşturulması gerekiyor.