Çanakkale’de Ali Babacan’a reaksiyon: Evvel bu davanın fertlerinden helallik alması lazım

Leyla

Global Mod
Global Mod
Bir dizi program için Çanakkale’ye gelen DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan, Yeni ilçesindeki programın akabinde STK temsilcileriyle buluşmak için Çan ilçesine geçti. Babacan, Çan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefâlet Kooperatifi salonu girişinde İsmail Tekne isimli bir vatandaş tarafınca protesto edildi.

Tekne, “Ben davanız için size oy verdim. Hakkımı helal etmiyorum” deyince, bölgedeki polisler tarafınca uzaklaştırıldı.

DEVA Partisi Genel Lideri Ali Babacan’a hakkını helal etmediğini söyleyerek reaksiyon gösteren İsmail Tekne, “Ali Babacan, dün hoş ilçemize geldi. Ben de orada yansımı sundum. ‘Davasına ihanet eden, davasını satan vatanı satar’ düsturuyla reaksiyonumu gösterdim. Kemal Kılıçdaroğlu ‘helallik’ sözünü buyuruyor ya, aslında birinci vakit içinderda Ali Babacan bu davanın fertlerinden helallik isteyip, o denli siyaset sahnesine girmesi lazım. Onun için diyorum ki Ali Babacan bu davanın ortasında bakan olmuştur, makam ve mevki sahibi olmuştur. Bu yüzden bizden helallik dilemesini istiyorum ve ben Ali Babacan’a hakkımı helal etmiyorum. Bana karşı bir sert müdahale olmadı. esasen hukuksal çerçeve içerisinde, uygar bir reaksiyon gösterdim. Sağ olsunlar polis arkadaşlar da olaya müdahale etti. bu biçimdelikle protestomuzu yapmış olduk” dedi.

Lider Babacan, bugün de Çanakkale kent merkezinde gazetecilerle bir ortaya geldikten daha sonra Biga ilçesine hareket etti.