Can Ataklı’nın Artı1 TV savı gündeme bomba üzere düştü: CHP’den alınan 40 milyon lira buhar oldu

Leyla

Global Mod
Global Mod
Sözcü müellifi Yılmaz Özdil ile tıpkı gazetenin muharriri olan Uğur Dündar’ın arbedesi gündeme oturmuştu. Kurucuları içinde Dündar’ın da yer aldığı Artı1 TV’nin, Avusturya’da tutuklanan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz tarafınca finanse edilerek kurdurulduğunu ima eden Özdil, “SBK’nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD’de açılan davanın iddianamesinde yazıyor. Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor! Dürüst ve güvenilir(!) araştırmacı gazeteciler niçin bu konudan hiç bahsetmiyor” paylaşımı yapmıştı.

Uğur Dündar ise, “Yazıklar olsun. Sen nasıl ima yollu da olsa çamur atmaya yeltenirsin… Makus kalpli. Karşıma çıkarsan epeyce kötü olur. Bu benim yediğim bir hançerdir. Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmesin” demişti.

Son açıklama Can Ataklı’dan geldi. Tele1 kanalının sunucusu
Ataklı, “Artı 1 TV kurulduğu vakit içinde ilgili epeyce şaibe var. CHP’den toplanan bir 40 milyon lira var. Kayıp. Değerli bir CHP’linin ‘tamam, ben hallediyorum’ diyerek onun kıymetli bir kısmını yok ettiğini, gerisiyle de bir bina yaptığını söylerler..” tabirlerini kullandı.

Can Ataklı’nın bu açıklaması, CHP’li belediyelerin milletten topladığı vergileri kendi medyalarını oluşturmak için harcadığını da ortaya çıkmış oldu.

Artı 1 TV takımında Uğur Dündar’ın yanı sıra; Can Dündar, Mirgün Cabas, Pelin Batu, Barbaros Şansal, Özgür Mumcu üzere isimler de yer alıyordu.