Can Ataklı’dan firari FETÖ’cülere takviye: Cemaatçi olmaları benim için fark etmiyor

Leyla

Global Mod
Global Mod
Geçtiğimiz aylarda şahsi YouTube hesabından 15 Temmuz’un darbe olmadığını tabir eden ve yaşananları ‘bir oyun’ olarak nitelendiren Korkusuz gazetesi müellifi Can Ataklı, bu defa de firari FETÖ’cüleri övdü.

“CEMAATÇİ OLMALARI BENİM İÇİN KIYMETLİ DEĞİL”

Ataklı iki gün evvel yayımladığı görüntüde, FETÖ’yü ‘cemaat’ olarak tanımladı ve firari terörist Cevheri Güven’in ‘cemaatçi olup olmamasının’ kendisi açısından değersiz olduğunu söylemiş oldu.

“MUHALEFETİN DİKKATİNİ ÇEKMESİ LAZIM”

Konuşmasının devamında öteki FETÖ firarileri Said Sefa ve Can Dündar’dan da övgüyle bahseden Ataklı, “Bu arkadaşların temel özelliği yurt haricinde olmaları. Tabi yurt haricinde oldukları vakit durum hayli farklı oluyor. Cevheri İtimat cemaatçi gazeteci olarak vaktinde yurt dışına çıkmış. Yaptığı yayınlarda cemaatin elemanı olmadığı, gazeteci olduğunu ki Türkiye’de çalışırken gazetecilik yaptığı konusunda kaygım yok aslına bakarsanız. Kendisi olmadığını söylüyor benim için fark etmiyor. Youtube’a Cevheri İtimat yazınca ‘bu kanal sizin ülkenizde’ izlenemiyor diyor. Erdoğan’ın ‘Israrla toplumsal medya düzenleme getireceğiz’ çıkışı bundan. Bu isimler fazlaca farklı bilgiler veriyor. Olağanda kıyamet kopması lazım. Lakin çıt çıkmıyor.” diye konuştu.

Ataklı İnanç’ın hatasız olabileceğini savunarak, FETÖ’cülerin yayınlarının muhalefetin dikkatini çekmesini gerektiğini vurguladı.

ATAKLI’NIN GÖRÜNTÜSÜNE YOUTUBE’DAN ÖZEL MUAMELE

Ataklı’nın firari FETÖ’cüleri övdüğü yayın, YouTube tarafınca trend görüntüler ortasına eklenerek Türk izleyiciler içinde dikkat çekmesi sağlandı.

CEVHERİ İTİMAT KİMDİR?

Firari FETÖ’cü İnanç, 2010’da Deniz Baykal’a yönelik kasetin sahne almasında parmağı olan bir isimdi. ABD’deki bir internet sitesi üzerinden birinci defa gösterime giren o kasetin “ikinci sürümünü” kendi internet sitesinde yayınlayan Yener Dönmez isimli zanlı, bu hadisede Cevheri İtimat ile temasını itiraf etmişti.