Bugün okullar tatil mi? 17 Ocak hangi vilayetlerde kar tatili var? Yarın okul var mı? Kar tatili hangi vilayetlerde listesi!

celikci

New member
Bugün okullar tatil mi? 17 Ocak hangi vilayetlerde kar tatili var? Yarın okul var mı? Kar tatili hangi vilayetlerde listesi!
Bugün okullar tatil mi? sorusu öğrenci, veli ve öğretmenler tarafınca araştırılıyor. Son günlerde yapılan kar ihtarlarının akabinde beklenen yağış başladı. Kastamonu, Bolu, Trabzon, Rize, Artvin, Karabük, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane, Van, Şırnak ve Hakkari’de yoğunluğunu artıran kar yağışı peş peşe okulların tatil olacağı haberlerini de getirdi. Pekala, Bugün okullar tatil mi? 17 Ocak hangi vilayetlerde kar tatili var? Yarın okul var mı? Kar tatili hangi vilayetlerde listesi! Ayrıntılar haberimizde…

BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ?

Olumsuz hava şartlarının yaşandığı ve ağır kar yağışının tesirli olduğu Kastamonu, Bolu, Trabzon, Rize, Artvin, Karabük, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane, Van, Şırnak ve Hakkari’de eğitime 1 gün orta verildi.

17 OCAK HANGİ VİLAYETLERDE KAR TATİLİ VAR?

TRABZON

Trabzon’da tesirli olan Kar yağışı ve olumsuz hava şartları niçiniyle vilayet genelinde 1 gün eğitime orta verildi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, vilayet genelinde kar yağışının devam ettiğini belirtti. Olumsuz hava şartları niçiniyle 17 Ocak Pazartesi günü vilayet genelindeki tüm birinci ve orta dereceli okullarda eğime bir gün müddetle orta verildiğini söz eden Vali Ustaoğlu, engelli ve gebe olan kamu vazifelilerinin de idari müsaadeli sayılacağını kaydetti.

KASTAMONU

Kastamonu’da kent merkezi ile 13 ilçesinde tüm okullar, 3 ilçesinde ise taşımalı eğitime kar niçiniyle 1 gün orta verildi. Kastamonu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi, Devrekani, Taşköprü, Ağlı, Hanönü, Bozkurt, Araç, Çatalzeytin, Seydiler, Pınarbaşı, Şenpazar, İnebolu, İhsangazi ve Azdavay ilçelerindeki tüm okulların 17 Ocak’ta tatil edildiği duyuruldu. Küre, Cide ve Daday ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün orta verildiği kaydedildi.

BOLU

Bolu Valisi Ahmet Ümit, ağır kar yağışı ve buzlanma niçiniyle eğitime 1 gün orta verildiğini bildirdi. Ümit, yazılı açıklamasında, alınan meteorolojik bilgilere nazaran kar yağışı ve buzlanmanın devam edeceği değerlendirildiğinden 17 Ocak’ta kent genelinde resmi ve özel okul öncesi, birinci, orta, lise ve halk eğitim merkezi kurumlarındaki eğitim öğretim faaliyetlerine bir gün orta verildiğini belirtti. Vali Ümit, engelli ve gebe kamu çalışanlarının da tıpkı gün idari müsaadeli sayılmasına karar verildiğini kaydetti.

KARABÜK

Karabük’te kar yağışı sebebiyle eğitim öğretime 1 gün orta verilecek. Valilikten yapılan açıklamada, vilayet genelinde devam eden kar yağışı niçiniyle merkez ve ilçelerde eğitim öğretime 17 Ocak Pazartesi günü orta verildiği bildirildi. Açıklamada, engelli ve gebe kamu çalışanlarının yarın idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

RİZE

Rize Valisi Kemal Çeber, devam eden ağır kar yağışı ve buna bağlı riskler niçiniyle kent genelinde eğitime orta verildiğini bildirdi. Çeber, toplumsal medya hesabından, olumsuz hava şartları sebebiyle eğitim-öğretime yarın için orta verildiği sonucunı esprili lisanla, şöyle duyurdu:

“Sevgili atmacalarım, gönderdiğiniz bildiri ve fotoğraflar durumu net biçimde ortaya koydu. bir daha epey yaratıcıydınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Meteorolojik bilgiler ve kurum görüşleri de birebir doğrultuda ve gidişat da belirli oldu. şimdi oy birliğiyle bir karara vardık. Devam eden ağır kar yağışı, buna bağlı riskler ve atmacalarımın birbirinden hoş mazeretleri niçiniyle Rize vilayet genelinde eğitim-öğretime 17 Ocak Pazartesi günü orta verilmesine, gebe ve engelli çalışanların idari müsaadeli sayılmasına atmacalarımla birlikte karar verilmiştir.”

ARTVİN

Artvin merkez ve ilçelerinde buzlanma ve kar yağışı niçiniyle eğitime bir gün müddetle orta verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 17 Ocak Pazartesi Cuma günü olmak üzere Artvin merkez ve ilçelerinde buzlanma ve kar yağışı niçiniyle eğitime bir gün müddetle orta verildiği açıklandı. Artvin Valisi Yılmaz Doruk toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada “İlimiz genelinde meydana gelen ağır kar yağışı niçiniyle ilimiz merkez ve ilçelerinde eğitim-öğretime 17.01.2022 Pazartesi günü 1 (bir) gün mühlet ile orta verilmiştir. Bu müddet zarfında engelli ve gebe kamu çalışanlarımız idari müsaadeli sayılacaktır. Kamuoyuna hürmetle duyurulur” sözlerine yer verdi.

GİRESUN

Giresun’da tesirli olan Kar yağışı niçiniyle 4 ilçede tüm, 7 ilçede de köy okullarında 1 gün eğitim öğretime orta verilecek. Valilikten yapılan açıklamada, Çanakçı, Dereli, Güce ve Yağlıdere ilçelerinde ağır kar yağışı ve buzlanma riski niçiniyle tüm eğitim kademelerinde eğitim öğretime 17 Ocak Pazartesi orta verildiği açıklandı. Açıklamada, Doğankent, Espiye, nazaranle, Eynesil, Keşap, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde ise köy okullarında yarın eğitim öğretime orta verileceği kaydedildi.

HAKKARİ

Hakkari’de olumsuz hava şartları niçiniyle pazartesi eğitime orta verildi. Valiliğin toplumsal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, kentte tesirli olan ağır kar, tipi ve buzlanma niçiniyle Valilik sonucuyla vilayet merkezi ve ilçelerinde 17 Ocak Pazartesi eğitim, öğretime orta verildiği açıklandı. Bilgilendirmede, kamu kurumlarındaki engelli ve gebe kamu çalışanının idari müsaadeli sayılacağı aktarıldı.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’nin Torul ve Kürtün ilçelerinde, Kar yağışı niçiniyle eğitime bir gün orta verildi. Gümüşhane Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Torul ve Kürtün ilçelerinde ağır kar yağışının devam ettiği açıklandı. Açıklamada, “Torul ve Kürtün ilçelerimizde Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve tıptaki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin eğitimine 17.01.2022 tarihinde bir gün mühlet ile orta verilmiştir” sözü kullanıldı.

ORDU

Ordu’nun kimi ilçelerinde kar yağışı niçiniyle eğitime 1 gün orta verildiği bildirildi. Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, vilayet genelinde devam eden ağır kar yağışı, buzlanma ve olumsuz hava şartları niçiniyle kimi ilçelerde eğitime yarın orta verildiği açıklandı.

Açıklamada, şu sözler yer aldı:

“Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Ulubey ilçelerimizde bulunan okullarımızın tamamında, Altınordu, Fatsa, Perşembe ve Ünye ilçelerimizde ise taşımalı sistem kapsamında olan okullarımızda 17 Ocak Pazartesi günü bir gün mühletle eğitime orta verilmiştir.”

Ayrıyeten, belirtilen ilçelerde manisi olan ve gebe kamu vazifelilerinin de tıpkı gün idari müsaadeli sayılacağı kaydedildi.

VAN

Van’ın Gevaş ilçesinde ağır Kar niçiniyle eğitime 1 gün orta verildi. Gevaş Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede olumsuz hava koşullarının tesirli olduğu açıklandı. Açıklamada, kar ve buzlanma niçiniyle yarın birinci ve orta dereceli okullar ile Halk Eğitim, Özel Eğitim ve Rehabilatasyon Merkezlerinin tatil edildiği duyuruldu. Açıklamada, engelli ve gebe kamu işçisinin de idari müsaadeli sayılacağı tabir edildi.

TOKAT

Tokat’ın Almus ilçesinde ağır kar yağışı niçiniyle eğitime 1 gün orta verildi. Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Murat Küçükali, iki gündür Tokat genelinde hava koşullarının makus olduğunu söylemiş oldu. Vilayet genelinde iki gündür aralıklarla kar yağdığını söz eden Küçükali, “Almus ilçemizde hava kaidelerinden dolayı eğitime yarın orta verildi. Reşadiye ilçesinde de yalnızca taşımalı eğitim yapılan okullar hava kuralları niçiniyle tatil edildi.” diye konuştu.

SAMSUN

Samsun’un Asarcık ilçesinde kar yağışı niçiniyle eğitim-öğretime bir gün mühlet ile orta verildi. Asarcık Kaymakamlığı’ndan yapılan duyuruda, “İlçemizde aralıklarla devam eden kar yağışı ve buzlanma niçiniyle, 17 Ocak Pazartesi günü eğitim-öğretime bir gün mühlet ile orta verilmiştir. Ayrıyeten birebir gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve gebe çalışanlar de idari müsaadeli sayılacaklardır” denildi.

ŞIRNAK

Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde ağır kar yağışı niçiniyle eğitim ve öğretime 1 gün orta verildi. Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri ile köylerinde kar yağışı ve bâtın buzlanma niçiniyle okulların 17 Ocak Pazartesi günü tatil edildiği açıklandı. Beytüşşebap Kaymakamlığından yapılan açıklamada ise, “İlçemiz genelinde zımnî buzlanma, kar yağışı niçiniyle Pazartesi günü yani 17.01.2022 tarihinde eğitim ve öğretime bir gün orta verilmiştir” denildi.

SİNOP

Sinop’ta tesirli olan olumsuz hava şartları niçiniyle taşımalı eğitime 1 gün orta verildi. Sinop Valiliği’nden yapılan açıklamada, “İlimiz ve ilçelerimizde tesirli olan kar yağışı, buzlanma ve meteorolojik ikazlar niçiniyle 17 Ocak tarihinde tüm resmi ve özel okullarda taşımalı eğitime 1 gün orta verilmiştir” tabirlerine yer verildi.

Haberler.com – Gündem