Borussia Dortmund Londra’da hüsrana uğradı: hakeme yönelik sert eleştiri

Kemal

New member
Ev
Spor Dalları
Borussia Dortmund Londra’da hüsrana uğradı: hakeme yönelik sert eleştiri

On rekabetçi galibiyetin ardından Chelsea’ye karşı ilk yenilgi BVB’yi çileden çıkardı. Bu sadece tamamen sportif nedenlerle değil.

Penaltı kararı: Dortmund’dan Niklas Süle (solda) ve Emre Can, hakem Danny Makkelie ile tartışıyor.David Hint şarkısı/dpa

Marius Wolf teselli edilemezdi. Şanssız Dortmunder, Bundesliga futbol takımının Şampiyonlar Ligi’ndeki son 16 turundaki kilit sahneyi kasvetli bir ifadeyle yorumladı. Dortmund’un beki, takımının 0-2’lik skorunun ardından “Sonuçta çok sinir bozucu. İsteyerek değil, topa gitmiyorum, kolum bedenimde ve yine de arkamı dönüyorum” dedi ( 0:1) Chelsea FC’de çok tartışılan penaltı kararını açıklayan Hakem Danny Makkelie. Alman milli oyuncu Kay Havertz (53. dakika) ön karar için ikinci denemede penaltıyı kullandı. Hakemin duyarsızlığı da Wolf’u kızdırdı: “Kendisiyle konuşulmasına izin vermedi. En azından bana açıklamasını istedim. Hele böyle bir kararla.”

Kai Havertz’in el cezasını tekrarlamasına izin verildi

Ben Chilwell’in ortasından sonra top, Wolf’un hafifçe açılmış kolundan sekti ve Makkelie bunu ancak Haber asistanı müdahale ettikten sonra bir ceza ile cezalandırdı. Havertz şutu direğin içine yaptı, ancak bazı BVB oyuncularının ceza sahasına çok erken girmesi nedeniyle tekrar oynamasına izin verildi. Hakem, Chelsea profesyoneli Chilwell’in daha önce ceza sahasına girdiği gerçeğini dikkate almadı. Bu durum özellikle Emre Can’ın net bir şekilde konuşmasına neden oldu: “Sonuçta haksız yere kaybettik, hakem yüzünden de. Burada Stamford Bridge’de oynuyoruz, belki taraftardan korkmuştur ama o zaman Uefa başka hakem göndermeli. Canım yanıyor.” Son derece hakem yüzünden elendik.”

BVB danışmanı Matthias Sammer memnuniyetsizliğini benzer şekilde net bir şekilde dile getirdi: “Ceza ve tekrar. Bu gerçek bir skandal. Bir kural koruyucunun gelmesine de ihtiyacım yok. Eski Dortmund profesyoneli Makkelie çok ama çok kibirli bir insan” diye yakındı. BVB patronu Hans-Joachim Watzke, “Her zaman onun sahadaki en önemli adam olmak istediğine dair kötü bir his vardı. Jestler, yüz ifadeleri – Bay Makkelie gerçekten hoşuna gitti. Ve duyarlılık onun için yabancı bir kelimeydi.”

İstem dışı otobüs durağı: BVB, Chelsea'ye karşı daha sonra başladı

İstem dışı otobüs durağı: BVB, Chelsea’ye karşı daha sonra başladı

Makkelie’nin en azından penaltının tekrar alınması kararında kurallara uygun hareket etmesi heyecan içinde kayboldu. Genel olarak, Hollandalı’nın eleştirisi, Dortmund için can sıkıcı olan nakavtı açıklamaya kısmen uygundu. Nihayetinde, BVB, arka arkaya on rekabetçi galibiyetle önceki haftaların aksine, özellikle hücumda umutsuz bir performans sergiledi.

Aradan hemen önce Raheem Sterling’in golü Dortmund’u ilk maçtan 1-0 öne geçirdi. Merkez savunma oyuncusu Nico Schlotterbeck, “İlk yarıda çok pasiftik. Ön üçüncüde penetrasyon gücümüz yoktu”, diye itiraf etti ve ikilemi özetledi: “Daha fazlası mümkün olabilirdi.”