Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan’dan Kılıçdaroğlu’na hodri meydan: Benim partim beni nasıl durduracak?

Leyla

Global Mod
Global Mod
CHP’li Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan’ın, kentte yaşayan yabancı uyrukluların faydalandığı belediye hizmetlerine artırım yapılmasına ait Belediye Meclisinde CHP ve ÂLÂ Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilerek kurula gönderilen önergesi oylanamadı.

Özcan, görüşmede yaptığı konuşmada, mevzuyla ilgili kurulun karar verebileceğini belirterek “Ben bu mevzuyu niye gündeme getirdim? Türkiye tartışsın diye. Bana batan bir şey mi vardı? Sorumlu bir vatandaş olarak söylemiş oldum bunları. Bunları söylerken halkın tercümanlığını yaptım.” diye konuştu.

‘Benim partim beni nasıl durduracak?’

Parti ortasından kendisine yönelik tenkitlere reaksiyon gösteren Özcan, şunları kaydetti:

“Gücümü halktan, yüreğimi de Allah’tan alıyorum. Benim partim beni nasıl durduracak? Gerçek söylemiş oldum diye benim partim beni durduracak mı? Durdurabilecek mi? Vilayet liderim beni kınamış. ‘Belediye bize kapalı.’ demiş, yani Cumhuriyet Halk Partisine kapalı… Ben kelam verdim Kur’an-ı Kerim üzerine tarafsız bir biçimde, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyarak, ayrım yapmadan Bolu’yu yöneteceğim diye. Ben partili belediye lideri değilim. Ben rozetimi çıkardım.”

Kılıçdaroğlu’nu eleştirmişti

Özcan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada partisinin mültecilerle ilgili bir siyasetinin olmadığını söyleyerek “Benim partimin de bir siyaseti yok. Bizim genel lider da çıkıyor ‘2 yıl ortasında geri göndereceğiz’ diyor. Nasıl göndereceksin altını doldurdun mu? Şu an da rastgele bir şey yok” diyerek CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kelamlarını eleştirmişti.