Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan mahkeme sonucuna karşın vazgeçmiyor: Mülteciler dönsün diye ek önlemler alacağım

Leyla

Global Mod
Global Mod
Bolu’da yaşayan Suriyelilere su fiyatlarının dolar üzerinden tarifelendirilmesi ve nikah fiyatlarının 100 bin TL olmasını içeren karara Bölge Yönetim Mahkemesi tarafınca yürütmeyi durdurma sonucunın verilmesinin akabinde Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan, sığınmacılarla ilgili yeni önlemler almaya hazırlanıyor.

“SIĞINMACILARLA İLGİLİ YENİ KARARLAR ALACAĞIZ”

Mahkemenin yürütmeyi durdurma sonucunın akabinde daima düşündüğünü ve yeni kararlar alacağını belirten Özcan, “Sığınmacılarla ilgili mahkeme sonucunın akabinde kara kara düşünüyorum. Süreksiz sığınmacılar Bolu’yu terk ediyordu. ‘Bu misafirlik fazla uzadı’ derken benim hedefim bir ileti vermekti. Lakin mahkeme yürütmeyi durdurma sonucu verdi. Gerçek bir karar mı, bence değil. Lakin ben hukukçu olduğum için bu karara uymak zorundayım. 30 gün içerisinde bu yürütmeyi durdurma sonucuna uymak zorunda olduğumuz için, bir daha sonraki meclis toplantısında mühlet geçeceği için biz sonucu çabucak uyguladık. Fakat içime pek sinmedi. Sığınmacılarla ilgili değişik planlarım var. Onlar Türkiye’den ayrılsınlar diye ek önlemler ve ek kararlar alacağım. Önümüzdeki günlerde bunu kamuoyu ile paylaşacağım” dedi.