Biden’dan hortumun vurduğu Kentucky’ye ziyaret

Leyla

Global Mod
Global Mod
ABD Lideri Joe Biden, hortum felaketinin yaşandığı ve 71 kişinin hayatını kaybettiği Kentucky eyaletini ziyaret ederek afetzedelere yaraların sarılacağı kelamını verdi.

ABD’de hortum felaketinin vurduğu eyaletlerden en berbat etkilenen Kentucky’de yaralar sarılmaya çalışılıyor. ABD Lideri Joe Biden, hortumun büyük yıkıma yol açtığı Kentucky eyaletine ziyaret gerçekleştirdi. birinci vakit içinderda Mayfield bölgesine gelen Biden, ondan sonrasında yüzde 75’i yerle bir olan Dawson Springs’e geçti. Mayfield’da eyalet ve mahallî yetkililere hitap eden Biden, bir daha inşa ve kurtarma uğraşlarını destekleme kelamı vererek, “Federal hükümetten bir şey istemekten çekinmeyin” dedi. Biden, “Biroldukça insan şu anda fecî bir karmaşa yaşıyor ve şu anda tüm bunların şokundan yeni kurtuluyorlar. Fakat gitmiyoruz. Biz buradan ayrılmayacağız. Size kelam veriyorum, federal hükümet burası bir daha inşa edilene kadar bu işin ortasında olacak, hem de öbür eyaletlerde de” diye konuştu.
“Yıkımın büyüklüğü, buraya baktığınız vakit neredeyse inanılır üzere değil”
Bölgede havadan incelemelerde de bulunan Biden çabucak sonrasında Dawson Springs’e geçti. Burada basın toplantısı düzenleyen Biden, “Ne gerekiyorsa, ne kadar sürerse sürsün, devletinizi, lokal başkanlarınızı desteklemek için ne gerekiyorsa yapma niyetindeyim. Zira iyileşeceksiniz ve bir daha inşa edeceksiniz. Biliyorsunuz, bu yıkımın büyüklüğü, buraya baktığınız vakit neredeyse inanılır üzere değil. Bu hortumlar önlerine çıkan her şeyi yıkıp geçti” tabirlerini kullandı.
Kentucky’de 71 kişi ömrünü kaybetti
Kentucky Acil Durum İdaresi Sözcüsü John Bobel’e eyaletteki hortum felaketinde yaşanan can kaybının 71 olarak güncellediğini aktardı. Bobel, daha evvel 74 olarak açıklanan meyyit sayısına yönelik, “Raporlardaki çelişkiyi ortadan kaldırdıktan daha sonra meyyit sayısı artık 71” dedi.