Belarus Devlet Lideri Lukaşenko’dan Türkiye’ye teşekkür: Verilen kelamlar tutuldu

Leyla

Global Mod
Global Mod
Batı ile siyasi gerginlik sürerken Belarus Devlet Lideri Aleksandr Lukaşenko gelişmeleri TRT Haber’e anlattı. Göçmen krizinden ABD ve Avrupa’yı sorumlu tutan ve “Önce insanların, yani göçmenlerin Irak, Suriye, Afganistan ve başka ülkelerden niye kaçtıklarından başlamalıyız.” diyen Lukaşenko, şunları kaydetti: “Çünkü, ABD ile ona hizmet eden Avrupa ve öteki ‘kahraman’ devletler, bu devletleri işgal etti ve bu devletleri neredeyse yerle bir ettiler. Bu insanların, oturmak için konutları yok, çocuklarını yedirip giydirme imkanı yok… Bu yüzden onlar, mülteci olup çeşitli güzergahlara, çağrıldıkları yerlere gidiyorlar.”

“Göçmenler yasal olarak Belarus’a geldiler”

Göçmenlerin Belarus’a davet edilmeleri tezlerine yanıt veren Lukaşenko, insanların Belarus’a “tamamen yasal olarak” geldiklerini belirterek, “Bunun için para ödediler. Bunu büsbütün yasal olarak yaptılar. bu biçimde bana söyleyin; şahsen ben yahut Belarus hükümeti, neyi ihlal ettik? Dahası biz, AB ile yapılan geri kabul mutabakatlarını sıkı bir biçimde yerine getiriyorduk esasen. Bu yüzden bizi boş yere suçlamasınlar.” sözlerini kullandı.

“THY, dünyanın en kuvvetli hava yolu şirketlerinden biri”

Belarus Devlet Lideri, Türk Hava Yolları’nın göçmen kriziyle ilişkilendirilmesine de değindi: “THY, dünyanın en kuvvetli hava yolu şirketlerinden biri ve başka kuvvetli şirketlerin rakibi. Fransa, İngiltere, Almanya ve ABD şirketleri için kuvvetli bir rakip. ötürüsıyla bu şirketi bir biçimde bastırmak gerekiyor. Bir sebep uydurdular: göçmenler.”

Türkiye’ye teşekkür

Lukaşenko ayrıyeten, “Belarus halkı ismine Recep Tayyip Erdoğan’a ve idaresine, Belarus siyasetindeki unsurlu ve sorumlu tavrından ötürü teşekkür etmek istiyorum. Verdiğiniz kelamları tutuyorsunuz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sahiden de dostça bağlarımız var.” diye konuştu.