BBP Genel Lideri Destici kelamda Kürdistan haritasını yırttı: Akşener’e kullanılan tabirlere benim karşılığım bu olurdu

Leyla

Global Mod
Global Mod
BBP Genel Lideri Mustafa Destici, TVNET’te yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz’e değerlendirmelerde bulundu.

GÜZEL Parti Genel Lideri Meral Akşener’in olaylı Siirt ziyareti hakkında konuşan Destici, esnafın Akşener’e kullandığı “Şu an sizin bulunduğunuz yer ‘Kürdistan’dır ancak ne yazık ki ‘Kürdistan’ inkar ediliyor” kelamlarına atıfta bulunarak, “Eğer siz oraya gitmedilk evvel tırnak ortasında olmayan bir sıkıntıyı ‘Kürt sıkıntısı vardır’ der ve burada da ‘Bizim muhatabımız, Meclis’teki HDP’dir, yasaldır hukuken’ derseniz bu biçimde oradaki HDP’li de PKK’lı da size bu soruyu sorar. Bize niçin soramıyor? Zira bizim duruşumuz net” tabirlerini kullandı.

“Bizim karşılığımız fazlaca net”

Karagöz’ün “Farz edelim ki o dükkana siz girdiniz ve bu tabirler size kullanıldı. Ne derdiniz?” sorusunu da yanıtlayan Destici,“Ben daha geçen hafta da Rize’de tıpkı yanıtı verdim. Haritalar yayınlanıyor biliyorsunuz. Yani bu kelamda haritaları yayınlıyorlar. PKK’lılar, partilerinde, öteki yerlerde, her tarafta bu haritalar var. Bizim karşılığımız hayli net Taha Beyefendi. Bizim karşılığımız bu. Bizim bundan diğer karşılığımız yok” diyerek elinde bulunan kelamda Kürdistan haritasını yırttı.

Destici açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesiyle, vatanıyla, milletiyle ayrılamaz bir bütündür. Bu devlet şüphesiz ki Kürdü, Türkmeni, Çerkesi, Lazı, Boşnağı, Alevisi, Sünnisi hepsi bu devletin birinci sınıf vatandaşıdır. Ben oradaki vatandaşıma da söylemiş oldum, ‘Mustafa Destici hangi haklara sahipse, siz de tıpkı haklara sahipsiniz. Şayet bu haklardan birisi size verilmiyorsa, biz bunun sonuna kadar savunucusu ve takipçisi oluruz. Lakin Mustafa Destici hangi sorumlulukları taşıyorsa; devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, vatanın bölünmezliği konusunda siz de birebir hassasiyeti taşıyacaksınız’ derim.”