Baro lideriyken CHP’ye üye olan Ümit Kocasakal: hiç bir biçimde siyaset yapmadık

Leyla

Global Mod
Global Mod
TVNET’te yayınlanan Sert Sorular programının bu haftaki konuğu İstanbul Barosu Eski Lideri Ümit Kocasakal oldu.

Taha Hüseyin Karagöz’ün sorularını yanıtlayan Kocasakal, baro başkanlığı yaptığı periyotta CHP’ye üye bulunmasına ait “Dürüst olmak lazım yüksek siyaset yapmakla suçlandım. siyaset yapıyorsak alçağı yerine yükseğini yaparız. Benim dönemimde bana rakip olanlar daima siyaset yapmakla falanca partiyi milletvekili olmakla suçladılar. Tamamı iktidar milletvekili oldu. Birisi küme başkanvekili oldu.” dedi.

“HİÇBİR BİÇİMDE SİYASET YAPMADIK”

Aday olmayacağını deklare ettiğında CHP’ye üye olduğunu söyleyen Kocasakal, “Eğer siyaset hukuka akında bulunmasa. Yargıya bağımsızlığına tehlike gelirse muhalefetten gelebilir mi iktidardan gelir. Hal bu biçimde olunca avukatlık kanununun 76. hususu baroya hukukun üstünlüğünü müdafaa kollama bakılırsavi veriyor. sizi temin ederim hiç bir halde siyaset yapmadık.” tabirlerini kullandı.

Baro lideri olduğu periyotta CHP’ye üye olmasının kısmen gerçek, kısmen de yanlış bir bilgi olduğunu savunan Kocasakal, “Ben Türkiye’de kimsenin yapmadığı bir şey yaptım. tekrar aday olmayacağımı en kuvvetli olduğum vakit söylemiş oldum. Burası yapışılacak yerler değil dedim.” açıklamasında bulundu.

Geçmişte yaptığı “CHP dine saygılı olduğunu gösterirken o çarşafa gerek olmaz. O çarşafta kimlik durmaz düşer” kelamları sorulan ve CHP’nin kurmayı üzere konuştuğu belirtilen Kocasakal, “Ben zihnen doğumumdan beri CHP’liyim. Cet yadigarı” diye konuştu.