Barış Yarkadaş’tan İmamoğlu ile ilgili 7 milyar TL’lik yeni ihale argümanı

Leyla

Global Mod
Global Mod
İYİ Parti’nin HDP takviyesi ile kazanılan belediyelerden yöntemsiz ihale aldığını öne süren CHP’li eski Milletvekili Barış Yarkadaş’tan bu kere de İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ile ilgili dikkat çeken bir tez geldi.

‘İki ismi ihraç etmek istiyor’

Katıldığı bir televizyon programında İmamoğlu’nun 7 milyar TL’lik paha biçilen Swiss Otel’in yerini satmak istediğini ileri süren Yarkadaş, İmamoğlu’nun buna itiraz eden iki meclis üyesinin disipline verilmesi ve ihraç edilmesi için de harekete geçtiğini söylemiş oldu.

“Bu benim onur meselemdir’

Yarkadaş “Dün CHP’li belediye meclis üyeleri Abant’ta bu sorunları tartıştılar. Ekrem Beyefendi önümüzdeki günlerde iki meclis üyesinin disipline verilmesi ve ihraç edilmesini istiyor, bunlar Mehmet Ali Tüysüz ve Özgür Öz. İmamoğlu ‘Bu iki arkadaşın evrakı niye hala açılmadı bu benim onur meselemdir’ diyor. Yaklaşık 7-8 beni meclis üyesi aradı ‘İBB, Beşiktaş Vişnezade Mahallesi’nde 63 bin metrekare üzerine heyeti olan Swiss Otel’in mülkiyetini satmak istiyor’ dediler.” tabirlerini kullandı.

Yarkadaş şunları söylemiş oldu;

“Ekrem Beyefendi mahkemenin satışını durdurduğu Swiss Otel’in yerini satmak istiyor ve buraya ortalama 7 milyar TL’lik bir kıymet biçiliyor. Ekrem Beyefendi bu belgeyi meclise getirdiğinde meclis bunu komiteye havale ediyor ve partiler burası satılabilir diye uzlaşıyorlar. Bugün bu satışa itiraz eden iki kişi uzun bir açıklama yaptı ‘Swiss Otel’in satışını AK Parti periyodunda de gerçek bulmadık, lider değişti diye fikirlerimizden vazgeçecek halimiz yok, İmamoğlu’nun bu tutumumuzdan dolayı ihraç edilmemizi kabullenemiyoruz’ dediler”