Bakan Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na: O denli HDP’nin kalabalıklarıyla Doğu ve Güneydoğu’da gezmek olmaz

Leyla

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda Diyarbakır’a giderek çeşitli temaslarda bulundu. HDP temsilcileri ve Selahattin Demirtaş’ın babasıyla da görüşen Kılıçdaroğlu’na, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu reaksiyon gösterdi.

“HDP’NİN KALABALIKLARIYLA GEZMEK OLMAZ”

Van’da partisinin ‘İl Müşavere Meclisi Toplantısı’nda hususa ait konuşan Bakan Soylu, “Öyle HDP’nin kalabalıklarıyla gelip de Doğu ve Güneydoğu’da gezmek olmaz, milletle gezmek olur. Tayyip Erdoğan olmasaydı Sivas’tan öteye geçemiyordu. Huzur geldi. Adam teşekkür eder.” sözlerini kullandı.

“ERDOĞAN OLMASA SİVAS’TAN ÖTEYE GİDEMİYORDUN”

Bu ülkeyi terör vasiyetinde boğmak isteyenlere, bu ülkeyi parlamenter sistem içerisinde boğmak isteyenlere, bu ülkeyi darbe vesayeti içerisinde boğmak isteyenlere karşı korkmadınız” diyen Bakan Soylu, şöyleki devam etti:

“Kim ne söylerse söylesin o Ayasofya’nın minaresini biliyor musun, onun dik olduğu kadar başınız dik olsun. Daha yapacağımız epeyce işimiz var. Kılıçdaroğlu sana söylüyorum. O denli HDP’nin kalabalıklarıyla gelip de Doğu ve Güneydoğu’da gezmek olmaz, milletle gezmek olur. Tayyip Erdoğan olmasaydı Sivas’tan öteye geçemiyordu. Huzur geldi, kardeşlik geldi, artık Türkiye’nin her tarafına rahat rahat gidebiliyor. Adam teşekkür eder. Adam der ki Allah razı olsun AK Parti’den, Tayyip Erdoğan’dan. Türkiye’ye huzur getirdi, birlik getirdi, birliktelik getirdi. 2023’te bir aday olsa da Tayyip Erdoğan onun çarıklarını bir tespit etse. Ben merak ediyorum, sanki daha sonrasında genel başkanlığa devam eder mi? Eder, zira o denli bir yüzü var ki yeniliyor yeniliyor, yenilmeye doymuyor.”