celikci
New member
Bakan Çavuşoğlu ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan ortak basın açıklaması
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bir araya geldi. Görüşmenin ardından ikili ortak basın açıklaması yapıyor.
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:
- (Cenevre görüşmelerinde) Egemenliğimiz, bağımsızlığımız ve Türkiye'mizin garantörlüğü vazgeçilmez unsurlardır.
- Biz, BM'de devletten devlete ilişkiyi ifade edeceğiz. Böylelikle egemen eşitlik temelinde bir anlaşma olabilir.
- (Yunan Bakan'ın kışkırtıcı sözleri) Çavuşoğlu'nun yanıtı yerindeydi.
- Yunan Bakan çizmeyi aştı, Çavuşoğlu cevabını verdi.
Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:
- Artık federal çözüm için süre kaybetmeyeceğiz.
- Tartışmalı konulara basın önünde girmeyecektik. Dendias gerçek dışı ithamlarla suçladı. Bu kabul edilemez.
Cenevre'deki (Kıbrıs konulu) toplantı gayri resmi bir toplantıdır. Burada yeni bir müzakere başlamıyor.
- Dendias haddini aştı, ben de gerekli cevabı verdim.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar bir araya geldi. Görüşmenin ardından ikili ortak basın açıklaması yapıyor.
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:
- (Cenevre görüşmelerinde) Egemenliğimiz, bağımsızlığımız ve Türkiye'mizin garantörlüğü vazgeçilmez unsurlardır.
- Biz, BM'de devletten devlete ilişkiyi ifade edeceğiz. Böylelikle egemen eşitlik temelinde bir anlaşma olabilir.
- (Yunan Bakan'ın kışkırtıcı sözleri) Çavuşoğlu'nun yanıtı yerindeydi.
- Yunan Bakan çizmeyi aştı, Çavuşoğlu cevabını verdi.
Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:
- Artık federal çözüm için süre kaybetmeyeceğiz.
- Tartışmalı konulara basın önünde girmeyecektik. Dendias gerçek dışı ithamlarla suçladı. Bu kabul edilemez.
Cenevre'deki (Kıbrıs konulu) toplantı gayri resmi bir toplantıdır. Burada yeni bir müzakere başlamıyor.
- Dendias haddini aştı, ben de gerekli cevabı verdim.